Trubanovi v kampani radí kontroverzná firma: Židia pomohli vyhrať voľby Vallovi aj Čaputovej
11 | 10 | 2019 I Magda Danková
Izraelská konzultačná firma Shaviv Strategy and Campaigns sa zaoberá politickým marketingom. Spoločnosť nesúca meno svojho zakladateľa Arona Shaviva sa podiela na kampaniach politických kandidátov z celého sveta. A Slovensko nie je výnimkou. Renomovaná PR agentúra radila ako vyhrať voľby súčasnému primátorovi Bratislavy- Matúšovi Vallovi, prezidentke Zuzane Čaputovej, alebo najnovšie Michalovi Trubanovi. Takpovediac "dvorná" agentúra hnutia Progresívne Slovensko čelí obvineniam z organizovania štátneho prevratu v Čiernej Hore.

"V apríli 2016 bol Aron Shaviv vo svojom odbore na vrchole. Americká sociácia politických konzultantov (AAPC) jeho kampaň pre izraelského premiéra Benjamina Netanjahua ocenila ako vôbec najlepšiu na svete.

O pol roka neskôr sa v deň volieb v Čiernej Hore hromadne zatýkalo. Zadržaní boli proruskí pučisti, ktorí si na premiéra Mila Djukanoviča najali vraha a chceli chaosom zamedziť vstupu krajiny do Severoatlantickej aliancie. Podľa vyšetrovateľov a tajných služieb z USA a Británie sa na puči podieľalo Rusko." Píše český Deník N.

Blaha zverejnil video a hovori o "monštre", ktoré stvorilo Čaputovú
"Kým si pozriete toto video, radšej si sadnite. Viete, kto stvoril Zuzanu Čaputovú?", začína svoj status Blaha a pokračuje: Čítať ďalej
24 | 03 | 2019 | Aneta Leitmanová


"Shaviv podľa vyšetrovateľov zohral v pokuse o prevrat výraznú úlohu. Ako popisuje Deník N, na proruský puč v roku 2016 odcestovalo z firmy Sofbiz z pražského Václavského námestia, vlastnenej Rusmi v prepočte 40 miliónov korún (pozn. redakcie: asi 1 544 800 €).

Tie skončili na účtoch Shavivovej firmy na Cypre a z peňazí mali byť neskôr financované dôležité postavy zapojené do prevratu, vrátane bývalého agenta CIA Josepha Assada." Informuje Deník N.

"Služby poradenskej firmy Arona Shaviva využívali politické strany v Poľsku, USA, na Cypre či na Slovensku. V kampani primátora Matúša Valla, prezidentky Zuzany Čaputovej či PS/Spolu zastupuje Shavivovu firmu Michal Repa. Na otázku Pravdy, či za služby platia Repovi alebo firme Shaviv odpovedal Martin Burgr, manažér komunikácie progresívcov:


„Áno, fakturuje nám agentúra Shaviv, ale my spolupracujeme len s Michalom Repom.“ Burgr potvrdil, že progresívci o podozreniach ohľadom Shaviva a prevratu v Čiernej Hore vedia. „My sme sa na to pýtali, a povedali nám, že v Čiernej Hore robili štandardnú kampaň.“ Martin Burgr nevylúčil, že v prípade potvrdenia podozrení by konali: „V tom momente spoluprácu ukončíme, lebo by to bolo vážne.“ Zistil portál Pravda.