KONFLIKT V KRÁĽOVSKEJ RODINE? Tentokrát to už vyzerá naozaj vážne!
09 | 10 | 2019 I Ján Prokop

V Britskej kráľovskej rodine to na idylu rozhodne nevyzerá. Princ William a manželka Kate márne hľadajú spoločnú reč s princom Harrym a jeho ženou Meghan. Ďalší dôkaz poskytli webové stránky charity vojvodu a vojvodkyne z Cambridge.


Dali Britom nádej, že znovu našli spoločnú reč, ale nasleduje vytriezvenie. Kate a William urobili ďalší krok k pretrhnutiu väzieb s Harrym a jeho ženou Meghan. Podľa webu denníka The Sun zmazali z webovej stránky svojej charity všetky zmienky o vojvodovi a vojvodkyni zo Sussexu, hoci pôvodne išlo o ich spoločnú iniciatívu.

Princ William a vojvodkyňa Kate sú uvedení ako jediní riaditelia charitatívnej organizácie. Budúci kráľ sa dokonca rozhodol svojím spôsobom prepísať dejiny, keď sám seba označil za jediného zakladateľa, hoci charitu zakladal spoločne s Harrym presne pred desiatimi rokmi.

Stalo sa tak len pár dní potom, čo celá štvorica, ktorú v Británii označujú ako "fantastickú štvorku", spojila sily pre natáčanie reklamy neziskovej organizácie o zlom duševnom zdraví spoluobčanov. Tri minúty trvajúci klip odvysielali štyri britské televízne stanice: ITV, Channel 4. Five a Sky. Z veľkých hráčov na trhu sa odmietla zúčastniť iba BBC. Informoval server DailyMail.

Toto sa dá chápať ako dovŕšenie procesu, ktorý Kate a William započali koncom tohtoročného augusta. Vtedy sa rozhodli, že nechajú z názvu charitatívnej organizácie vymazať tituly vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu. Za zmenu názvu zaplatili britským úradom 10 libier, a to len 14 mesiacov po tom, čo do neho zakomponovali meno Meghan, ktorú si Harry vzal krátko predtým za ženu. Teraz zmienky o nich vymazali aj z webu. Tentoraz to bolo zadarmo.

Princ Harry a Meghan navštívili Afriku! Meghan ako stredobodom pozornosti, slávu si zjavne užíva naplno!
Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu v pondelok pricestovali do Juhoafrickej republiky (JAR) na svoju prvú zahraničnú cestu od narodenia prvého spoločného potomka Archieho. Meghan Markleová (38) sa v Afrike cíti ako superstar. A kráľovský protokol?... Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Ján Prokop