VIDEO: Pat a Mat v akcii, alebo keď Truban s Beblavým natierajú zábradlie
08 | 10 | 2019 I René Skalný
Ukážka lacného politického marketingu - aj tak by sa dal nazvať nedávny počin z dielne Progresívcov. 26. septembra "brigádnici" v modrých tričkách na čele s Michalom Trubanom a Miroslavom Beblavým natierali zábradlie nadchodu jednej z rušných košických križovatiek.

Samozrejme, celé dielo si politici zvečnili na propagačné účely. Na tom by pochopiteľne nebolo nič zvláštne, nebyť faktu, že prácu nechali napoly nedokončenú a len tak odišli. Sympatizanti Progresívneho Slovenska a SPOLU sa bránia tým, že práce už dva týždne stoja kvôli nepriaznivému počasiu.

"Idem si tak z práce a čo vidím, brigádnikov v modrých tričkách ako natierajú plot pri rušnej križovatke. Medzi neznámymi ľuďmi som zazrel Beblavého s Trubanom (26. septembra). Bol som natočiť výsledky ich práce (3. októbra)." Uvádza neznámy autor videa na facebookovej stránke Nezávislí, ktorá správu priniesla.



 

Na zázname je zreteľne vidieť Miroslava Beblavého, ktorý v spoločnosti svojich straníckych kolegov zábradlie natiera. Za tým nasledujú detailné zábery miesta nedokončeného náteru, ktorý nápadne pripomína propagačnú "momentku". Takmer akoby "brigádnici" robotu zanechali tesne po tom, čo si spravili fotky.

Príspevok si najmä zo strany progresívnych voličov vyslúžil vlnu kritiky; "Pokiaľ viem, v ten deň začalo pršať, takže sa akcia nedokončila, miestni dobrovoľníci to mali naplánované dokončiť, len čo sa zlepší počasie....to je asi všetko...o čom mal byť vlastne tento príspevok? Nejaké investigatíva?", píše Lucia Smažáková Karabínošová, ktorá uvádza, že pracuje v Progresínom Slovensku.

Čaputová, Vallo, Truban - sú "noví" politici len produktom, ktorých musia "vyrobiť" mágovia marketingu?
Do parlamentných volieb nám ostáva necelý polrok, a "spod kameňa" opäť vyskakujú "noví" politici. Nie je to však prvýkrát, čo sa tak deje. Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Peter Bachan


"Robili to z vlastnej inicitívy a je dosť smutné že sa o takéto veci nevedia často postarať mestá resp. samosprávne kraje. Tieto komentáre sú také slovenské. Urobil aspoň niečo. Kto z Vás urobil za posledný mesiac niečo zmysluplné pre spoločnosť? Najprv treba pridať svoju ruku k dielu a potom kritizovať." Uvádza v ďalšom komentáry pod videom užívaľ s menom Michal Sviatko.

Podľa autora stránky Nezávislí, výhovorky na počasie neobstoja, pretože práce k 8. októbru (mimochodom v Košiciach slnečnému dňu) stále neboli dokončené, ako dokazuje aktuálne video. "Teším sa na vaše výhovorky v politike", odkazujú Progresívcom Nezávislí.

"Len divadielko pre médiá. Je ich tam toľko ako bobkov v králikárni. Každý jeden si tam pretrel jeden stĺpik, spravil selfíčko, kde sa určite nezabudli posťažovať že akú "ťažkú" prácu vykonali. Kto niekedy natieral plot, tak vie že to čo tam oni akože "pracujú" zvládnu 3 až 4 ľudia bez stresu za pol dňa, pričom by aj obrúsili starý náter a hrdzu, dokonca by im ostal čas aj na hodinový obed.

Idiokracia z dielne Progresívneho Slovenska
Progresívci dnes rozpútali búrku v pohári vody svojim najnovším videom. Miško Truban vystupuje opäť v hlavnej úlohe. Čítať ďalej
20 | 09 | 2019 | René Skalný


Keby že si Ja, objednám niekoho na farbenie zábradlia, a odovzdá mi takú fušerinu, takže nie že mu nezaplatím za akože "robotu" ale aj tú farbu čo zbytočne minul, mu dám preplatiť!" Pridáva sa ku kritikom istý "Matus Alain Hudacek".

“Jak s tými robošmi. Dáš mu robiť kachličky a on ťa oj*be. Prvú vec, kde ťa vidí, hej že tri si zoberie so sebou.” Uzatvára autor videa s parafrázou Michala Trubana. Líder Progresívcov sa takýmto vulgárnym štýlom už davnejšie vyjadril na adresu robotníkov.