Česká polícia stíha 60-ročnú ženu za vyhrážky prezidentke Čaputovej
08 | 10 | 2019 I Magda Danková
Vyšetrovatelia protiextrémistického oddelenie pražskej polície začali trestné stíhanie proti žene, ktorá na sociálnej sieti podnecovala k vražde slovenskej prezidentky. 60-ročná žena sa k napísaniu a zverejneniu príspevku priznala. Informuje na svojom webe česká polícia.

Kriminalisti vlastným šetrením a monitorovaním sociálnych sietí zistili, že teraz už stíhaná žena napísala a zverejnila príspevok: „Židovská k**va Čaputová plánuje rozbiť V4 a dotiahne na Slovensko migrantov! Zabite tú p*ču, kým je čas!!“ (v príspevku boli scenzurované vulgarizmy pozn. redakcie).

Nenávistný príspevok zamestnankyne Kancelárie prezidenta bude Čaputová riešiť osobne
27 | 09 | 2019 | René Skalný


Orgány činné v trestnom konaní predmetný príspevok zachytili vlastným monitorovaním sociálnych sietí. Vzhľadom na to kriminalisti začali v spolupráci s Ochrannou službou polície ČR na prípade pracovať, podozrivú ženu stotožnili a vypočuli. Tá sa pri výsluchu k všetkému priznala.

V prípade odsúdenia hrozí za podnecovanie k trestnému činu trest odňatia slobody v dĺžke až dvoch rokov. Ženu stíhajú na slobode. Pre ten istý trestný čin spomínaní kriminalisti stíhajú aj jedného muža, ktorý sa na sociálnej sieti vyhrážal zabitím prezidentovi Českej republiky Milošovi Zemanovi a skupine poslancov. Dodáva portál Topky.sk.