Fanatička sa chystala zabíjať masovými útokmi. Polícia ju našťastie stihla zadržať
06 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Fanatička masových útokov: Rodičia našli dcére v izbe šialneý arzenál! 24 rúrkových bômb, sekery, strelné zbrane, nože, a to ani zďaleka nieje všetko


Floridská polícia zadržala v piatok dvadsaťsedemročnú ženu, ktorá vo svojej izbe ukrývala podomácky vyrobené bomby, strelné zbrane, nože a ďalšie nebezpečné predmety. Rodičia ktorí v izbe svojej dcéry objavili dve bomby upozornili úrady. Žena bola obdivovateľkou masových útokov z Oklahomy a masakru na škole Columbine High School.


V izbe Michelle Koltsovej objavili policajti 24 podomácky vyrobených rúrkových bômb, strelné zbrane, materiál na výrobu poistiek, 23 typov nožov, dve sekery, dve pušky a desiatky kníh a DVD zaoberajúce sa témou vrážd, masového zabíjania, domáceho násilia a výroby výbušnín. Podľa serveru The New York Times to uviedol Chad Chronister, šerif floridského okresu Hillsborough. Počas zásahu polície bol dom evakuovaný.


Šerif označil množstvo nájdeného materiálu vysoko deštruktívneho charakteru za ohromujúci. "V prípade jeho použitia by mohol spôsobiť katastrofálne škody a ublížiť stovkám až tisícom ľudí," dodal Chronister. Po zadržaní sa žena k výrobe výbušnín priznala a pripustila, že mala v pláne nájdený materiál použiť. Ako, to ale zatiaľ nešpecifikovala.


Pred 25 rokmi sa v Bratislave odohral masaker šiestich Vietnamcov
07 | 04 | 2019

O Koltsovú sa úrady zaujímali už viac ako rok po tom, čo si zaobstarala množstvo manifestov a anarchistických dokumentov. Veľmi sa tiež zaujímala o bombový útok z Oklahomy, kde v roku 1995 zomrelo 168 ľudí po výbuchu podomácky vyrobenej bomby a masaker Columbine High School z roku 1999. Počas neho dvaja mladíci zastrelili v budove školy dvanásť študentov, jedného učiteľa a zranili ďalších 24 ľudí. Po čine spáchali samovraždu.


Súd zadržanej žene vystavil kauciu vo výške 180 tisíc dolárov. Podľa dostupných informácií Koltsová nemá právnika a pokusy amerických novinárov o zastihnutie jej rodičov boli doposiaľ neúspešné.