MAZUREK SPÄŤ V PARLAMENTE? Ako asistent poslanca zarobí 2736 eur mesačne!
04 | 10 | 2019 I Peter Bachan

Bývalý poslanec Milan Mazurek je späť v parlamente. Nie však ako poslanec, ale ako asistent čerstvého poslanca Mariána Chmelára, ktorý nastúpil do Národnej rady novopečeného europoslanca Milana Uhríka.


K téme ĽSNS čítajte viac:

VIDEO: Mazurek žaluje Matoviča! Hrozí lídrovi OĽANO rovnaká strata mandátu?
04 | 10 | 2019 | René Skalný


Ako sa môžeme dočítať z verejne dostupných zdrojov na stránke Národnej rady Slovenskej republiky, Mazurek po novom poberá plat 2736 eur mesačne ako odmenu za asistentskú prácu pre poslanca ĽSNS Mariána Chmelára. Mazurekova asistentská zmluva je dohľadateľná aj na Centrálnom registri zmlúv.



Do konca volebného obdobia si tak zarobí ešte 13680 eur, čo mu hravo pokryje náklady spojené s pokutou Najvyššieho súdu. Netreba však zabúdať na to, že Mazurek má stále právo na odstupné vo výške dvoch poslaneckých platov. K téme čítajte viac:

"ZAHOJENÝ" MAZUREK? Poriadne odstupné z parlamentu mu pokryje značnú časť pokuty
Dnes už bývalý poslanec Milan Mazurek má napriek verdiktu Najvyššieho súdu dôvod na radosť - Národná rada mu musí vyplatiť odstupné vo výške dvoch poslaneckých platov. Je to ale v poriadku? Čítať ďalej
05 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Taktiež je nutné pripomenúť, že Mazurek nebude prvým právoplatne odsúdeným poslaneckým asistentom v radoch ĽSNS.

"Poslancovi Stanislavovi Drobnému asistoval Peter Bahno, ktorého v októbri 2013 Okresný súd v Žiari nad Hronom uznal za vinného z prečinu ublíženia na zdraví, pokusu zločinu ublíženia na zdraví, prečinu výtržníctva a zo zločinu obmedzovania osobnej slobody vo forme spolupáchateľstva. Súd vymeral Bahnovi trest odňatia slobody v trvaní troch rokov s podmienečným odkladom výkonu trestu na skúšobnú dobu päť rokov. Nariadil mu tiež uhradiť spôsobenú škodu. Okrem toho mal v spolupráci s probačným úradníkom absolvovať program sociálneho výcviku alebo iný výchovný program," píšu k téme Aktuality.sk.

Je verejne známe, že sa niektorí politici počas svojej kariéry nevedeli "odlepiť" od parlamentu ako takého - po skončení ich mandátov teda naďalej pôsobili ako asistenti svojich bývalých kolegov len pre to, lebo si navykli na "vehementné" prostredie Národnej rady a nevedia sa zbaviť zlého pocitu, že pomaly nikde inde ich už nečaká nič dobré, iba v parlamente majú pokoj na duši.

To však zrejme nie je prípad exposlanca Mazureka - ako najvysvetliteľnejší dôvod sa ukazujú byť peniaze - predsa len, takmer tritisíc eur mesačne nie je málo, najmä ak máte ešte "sekeru" na súde. V každom prípade je pomerne nepredstaviteľné, že by bol bývalý poslanec uzmierený s jeho poklesom v spoločenskom rebríčku - je takmer viac než isté, že bude opäť kandidovať za poslanca Národnej rady. "Mladá hviezda ĽSNS" ešte teda nezhasína.

AKTUALITA: Kotlebovci prišli o ďalšieho poslanca, "odporúčajú" mu, aby vystúpil z poslaneckého klubu
Opozičná ĽSNS sa dohodla na "ukončení spolupráce" s poslancom Národnej rady SR Jánom Morom. Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Peter Bachan, TASR