Egyptský predseda sa zastával Hitlera: "Nemecká infraštruktúra môže byť príkladom pre celý svet"
04 | 10 | 2019 I Ján Prokop

Predseda egyptského parlamentu Alí Abdal al vyvolal pobúrenie Egypťanov, keď ocenil Adolfa Hitlera za jeho projekty budovania infraštruktúry v Nemecku. Toto tvrdenie použil k obhajobe rozvojových plánov egyptského prezidenta Abdal Fattah Sísího a vysokých vládnych výdavkov.




"Hitler mal svoje chyby, ale to, čo mu umožnilo rozšírenie na východ a na západ, bolo vytvorenie silnej infraštruktúry," povedal sedemdesiatročný al, ktorý je profesorom práva. Teraz prehlasuje, že jeho výroky boli vytrhnuté z kontextu.





Pri svojom prejave požiadal poslancov, aby držali minútu ticha na podporu prezidentovho úsilia vybudovať moderný Egypt. Vyhlásil, že infraštruktúra, ktorú vybudovalo Nemecko za Hitlera, môže byť príkladom pre celý svet.


USA, Veľká Británia a Austrália požadujú, aby im Facebook poskytol prístup k aplikácií WhatsApp a iným zašifrovaným komunikačným aplikáciám
Americký generálny prokurátor William Barr a ďalší západní predstavitelia požadujú od Facebooku, aby poskytli úradom prístup k jeho šifrovaným aplikáciám na komunikáciu, ktoré každý deň používajú stovky miliónov ľudí na celom... Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Marek Molnár




Egypt začal pred niekoľkými rokmi s ekonomickými úsporami a viac ako 30 percent obyvateľov sa stretáva s chudobou. Nedávne protesty boli namierené proti korupcii, ktorá panuje vo vládnych a armádnych kruhoch a ktorá sa týka hlavne projektov výstavby. Policajti pozatýkali stovky demonštrantov.





Ál podľa užívateľov sociálnych sietí svojimi výrokmi a prirovnaním Sísího k Hitlerovi poškodil postavenie Egypta vo svete. Predseda parlamentu neskôr povedal, že sa Hitler dopustil "mnohých zločinov, ktoré nemožno schvaľovať".


Potápači objavili rímsku stroskotanú loď, ktorá bola plná dokonale konzervovaného vína, olivového oleja a džbánov kečupu (VIDEO)
Rímske "lahôdky" strávili približne 1 800 rokov na dne Stredozemného mora, aby sa stali skutočnými „hodami“ pre archeológov, ktorí tvrdia, že narazili na jednu z najzachovalejších stroskotaných lodí. Čítať ďalej
04 | 10 | 2019 | Marek Molnár