AKTUALIZOVANÉ #2: Silný vietor zabil v Nitre len 14-ročného chlapca, ďalšie deti sú zranené
30 | 09 | 2019 I Peter Bachan, TASR

 Silný vietor, v dôsledku ktorého padol strom, zabil v Nitre 14-ročného chlapca a zranil ďalšie dve deti. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti a zároveň ju potvrdila pre TASR. Tragédia sa stala na cyklistickej ceste na nábreží rieky za futbalovým štadiónom pod Zoborom, žiaci základnej školy tam boli na prechádzke.


Na mieste nehody sú momentálne záchranári, hasiči, polícia i psychologický intervenčný tím, priblížil pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Michal Varga. „Zasahujúci hasiči pomohli vyslobodiť tri deti spod spadnutého stromu. Dve utrpeli zranenia rôzneho charakteru a jedno, žiaľ, utrpelo zranenia nezlučiteľné so životom,“ povedal. Zranené deti previezli do nemocnice.

"Môžem potvrdiť, že sme o 12.12 h prijali na tiesňovú linku 155 výzvu o pomoc, podľa ktorej zavalil strom maloleté osoby a jedna z nich nejaví známky života," doplnila pre TASR hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová s tým, že zásah stále trvá.

Ako doplnil Varga, hasiči už pre silný vietor absolvovali počas pondelka desiatky výjazdov. „Neustále zasahujeme v okresoch Nové Zámky, Levice, v okolí Štúrova, ale najhoršia situácia je v Nitrianskom kraji,“ dodal Varga.

AKTUALIZOVANÉ: Sulík predstavil kandidátku, tretie miesto stále ponecháva Kiššovej
Predseda SaS Richard Sulík predstavil svoj návrh kandidátky strany do parlamentných volieb. Povedie ju Richard Sulík, číslom dva na jeho návrhu je Lucia Ďuriš Nicholsonová. Čítať ďalej
30 | 09 | 2019 | Peter Bachan, TASR