Pri zrážke vlaku a nákladiaku zomreli traja ľudia
30 | 09 | 2019 I TASR

Minulý týždeň sa zrazil na železničnom priecestí nákladný vlak s osobným autom v úseku Sabinov – Lipany. Zomreli pritom traja ľudia. TASR o tom informoval hovorca Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Michal Lukáč.


V úseku Rusovce – Bratislava-Petržalka zase na priecestí uviazol kamión, následkom čoho došlo k prerušeniu dopravy. Odťahová služba kamión odstránila, no v úseku boli odrieknuté dva osobné vlaky.

Osoby so samovražedným úmyslom spozorovali v železničných staniciach (ŽST) Ružomberok a Prievidza. Pod vplyvom alkoholu sa pohybovali osoby v koľajisku v ŽST Trnava a ŽST Štrba. V úseku Streda nad Bodrogom – Čierna nad Tisou spozoroval rušňovodič nákladného vlaku osobu, ktorá liezla na stožiar trakčného vedenia.

Vyvrátené zriaďovacie návestidlo podľa Lukáča minulý týždeň ohlásil rušňovodič nákladného vlaku v ŽST Nové Mesto nad Váhom. Výpravcu v ŽST Michaľany fyzicky napadol neprispôsobivý cestujúci v čakárni stanice. "Totožnosť osoby bola evidovaná privolanou hliadkou polície," doplnil Lukáč.

Počas odstraňovania poruchy v úseku Ochtiná – Slavošovce na priecestnom zabezpečovacom zariadení zistili, že pri cestnej dopravnej nehode sa poškodil reléový domček po cestnej dopravnej nehode. "Vodič motorového vozidla z miesta nehody ušiel," uviedol hovorca.

Rušňovodič osobného vlaku podľa neho tiež ohlásil vyvalené výstražné dopravné značky kryjúce priecestie v oboch smeroch v úseku Lehnice – Orechová Potôň. Neznámy páchateľ odtrhol rahno priecestia v Mlynárciach. Osobný vlak a rýchlik v úseku Krompachy – Margecany a tiež osobný vlak v úseku Makov – Turzovka narazili na kamene naukladané na koľajniciach.

"Na vlaku popraskalo čelné sklo riadiaceho vozňa po tom, ako neznáma osoba hodila cudzí predmet z cestného nadjazdu v úseku Devínska Nová Ves – Bratislava-Lamač," informoval Lukáč. Vandali si podľa neho často neuvedomujú, že svojím správaním môžu ohroziť bezpečnosť a plynulosť železničnej dopravy, svoje aj cudzie životy.