Pašeráci boli zatknutí, kvôli snahe skryť zlato vo výške 300 000 dolárov vo svojich telách
29 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Sedem ľudí bolo zatknutých potom, čo sa pokúsili prepašovať približne 5,5 kg zlata z Dubaja do Indie, pričom ich buď zjedli, natlačili do pasty, alebo skryli pod šaty.


Úradníci na letisku Devi Ahilyabai Holkar v indickom centrálnom Madhjapradéši uviedli, že sedem členov údajného pašeráckeho gangu bolo prichytených uprostred ich operácie, krátko potom, čo sa v sobotu dostali do Indie z dubajského lietadlo.

Pašeráci, vrátane jednej ženy, prešli veľkú diaľku bez ich odhalenia. Úradníci tvrdia, že niektoré drahé kovy našli v konečníkoch pašerákov, zatiaľ čo zvyšok bol schovanýv šatách vrátane v spodnom prádle.

Pri snahe oklamať colných úradníkov, podozriví zmenili zlato na druh pasty a vložili ju do kapsúl, aby ho bolo možné ľahšie prehltnúť alebo skryť.

O týchto pašerákoch sa tvrdí, že to nie je ich prvý zločin. V sobotu mali odletieť do Bombaja, kde by pravdepodobne predali zlato na čiernom trhu. Drahé kovy majú hodnotu približne 298 000 dolárov.

Hoci v tomto konkrétnom prípade môže byť preferovaný spôsob dopravy neobvyklý, pašovanie zlata v Indii je bežným zločinom. V jednom z najväčších autobusov v máji tohto roku úradníci zadržali 110 kg zlata v Bombaji.

Britský tanker Stena Impero úspešne dorazil do Dubaju po prepustení Iránom
Stena Impero, ropný tanker pod vlajkou Spojeného kráľovstva, ktorý bol zadržaný Iránom 10 týždňov potom, čo bol iránsky tanker zadržaný britskými silami, konečne ukotvil v dubajskom prístave Rashid. Čítať ďalej
29 | 09 | 2019 | Marek Molnár