Kráľovsky pár v Afrike: Čo majú na pláne? Prečo chodí princ Harry sám bez svojej manželky?
28 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Britský princ Harry cestuje po Afrike sám, bez manželky Meghan. Stretne sa s ňou opäť až budúci týždeň.


Harry v týchto dňoch cestuje po Afrike sám, bez manželky Meghan a štvormesačného syna Archieho. V utorok navštívi Malawiu, kde sa stretne s prezidentom Petrom Mutharika.

S rodinou sa má znovu stretnúť v stredu, keď spoločne navštívia chudobnú štvrť v Johannesburgu. Stretnú sa tiež s juhoafrickým prezidentom Cyrilom Ramaphosou a Gracay Machelovej, vdovou po bývalom prezidentovi a vodcovi boja proti politike apartheidu Nelson Mandela. Tým svoju cestu po južnej Afrike zakončia.

Jeho ďalšia cesta viedla do mesta Huambo v strednej Angole, kde zavítala tiež jeho matka. Na mieste bývalého mínového poľa tú teraz vedie jedna z ulíc.

Návšteva má byť podľa serveru BBC zameraná na národy a kultúru afrického kontinentu. Pre štvormesačného Archieho je to prvá oficiálna zámorská cesta.

Princ Harry a Meghan navštívili Afriku! Meghan ako stredobodom pozornosti, slávu si zjavne užíva naplno!
Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu v pondelok pricestovali do Juhoafrickej republiky (JAR) na svoju prvú zahraničnú cestu od narodenia prvého spoločného potomka Archieho. Meghan Markleová (38) sa v Afrike cíti ako superstar. A kráľovský protokol?... Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Ján Prokop