Dychberúce fotografie z novej rekonštruovanej ruskej leteckej základne v Sýrii (FOTO)
28 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Ruská základňa v Sýrii bola posilnená novými hangárami na ochranu lietadiel pred útokmi bezpilotných lietadiel, uviedlo ministerstvo obrany. Renovácia umožní aj dodanie ďalších lietadiel do strategickej základni.


Aj keď už teraz sa táto oblasť môže nazývať „letiskom prvej triedy“, pričom sú schopné prijať všetky typy lietadiel, vrátane ťažkých dopravných lietadiel a strategických bombardérov, pracuje sa na ďalšom rozširovaní tejto základne, prehlásil pre ruské média zástupca veliteľa vzdušného pluku Khmeimima Konstantin Dolgov.

RT military analyst Mikhail Khodarenok


Taktiež uviedol, že rekonštrukcia druhého pristávacieho pruhu je teraz v plnom prúde a kapacita vzdušnej základne sa po dokončení zvýši.

RT military analyst Mikhail Khodarenok


 

 

V súčasnosti je v Khmeimime 30 lietadiel, ktorých flotila pozostáva z lietadiel Su-35S, Su-34 a Su-24 a vrtuľníkov Mi-35 a Mi-8AMTSh.

RT military analyst Mikhail Khodarenok


Aktuálne boli uvedené do prevádzky nové hangáre pre tieto lietadlá zamerané na ich ochranu v prípade útokov dronov, ktoré sa často zameriavajú na ruské základne, aj keď nedokážu spôsobiť žiadnu škodu vďaka svojej vzdušnej obrane.

Ďalším cieľom nových hangárov je chrániť hardvér pred pražením na horúcom sýrskom slnku, pričom predlžuje životnosť lietadiel a servisného vybavenia. Tieň tiež zlepšil pracovné podmienky pre mechanikov, úradník poznamenal.

RT military analyst Mikhail Khodarenok


Ďalším významným bonusom je nový centralizovaný systém dodávky paliva, ktorý umožnil prudké zníženie času potrebného na prípravu lietadiel.

Ruské letectvo pricestovalo do Khmeimimu v roku 2015 po tom, čo Damask požiadal Moskvu o pomoc v boji proti terorizmu. Letecká podpora zohrala kľúčovú úlohu pri pomoci sýrskej vláde zvrátiť príliv v konflikte proti islamskému štátu (IS, ISIS / ISIL) a iným extrémistickým skupinám, ktoré kontrolujú krajinu v Sýrii.

RT military analyst Mikhail Khodarenok


Teraz, keď je väčšina krajiny oslobodená a militanti držia iba územie v severozápadnej provincii Idlib, ruskí piloti v Sýrii vykonávajú najmä výcvikové letá.

USA minuli miliardy dolárov v Afganistane, zatiaľ čo Čína rozvíjala svoju infraštruktúru. Teraz má New York hrboľaté cesty, žartuje pakistanský premiér
Pakistanský premiér, Imran Khan, počas rozhovoru pre portál MSNBC prehlásil pár trpkých poznámok, pričom pri jednej z nich poznamenal, že peniaze daňových poplatníkov USA sa radšej mohli použiť na opravu americkej infraštruktúry, namiesto toho aby... Čítať ďalej
27 | 09 | 2019 | Marek Molnár