Most-Híd víta rozhodnutie vlády o stratifikácii nemocníc
27 | 09 | 2019 I TASR

Strana Most-Híd vníma pozitívne rozhodnutie vlády o stratifikácii nemocníc. Obsiahlu reformu zdravotníctva považuje za potrebnú. Občania SR si podľa predstaviteľov strany zaslúžia kvalitnú zdravotnú starostlivosť, a to, aby ich zdravie nebolo predmetom predvolebných bojov.


 "Stratifikácia je dlhodobý proces, jej začiatok by sme nemali oddaľovať. V Moste za rovnako dôležité považujeme aj to, aby pri návrhu ministerky zdravotníctva poslanci v parlamentnej rozprave kládli dôraz na odbornú, a nie na politickú diskusiu," uviedla hovorkyňa strany Klára Debnár.

Vláda v piatok odobrila zákon o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorý prináša reformu slovenských nemocníc. Po rokovaní kabinetu to potvrdil premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že reforma je naplánovaná na niekoľko volebných období.

Zmyslom navrhovanej právnej úpravy je, aby sa špecializovaná zdravotná starostlivosť a niektoré typy najmä invazívnych a operačných zdravotných výkonov koncentrovali do nemocníc, kde na ich poskytnutie majú potrebné zručnosti a skúsenosti, čím sa zabezpečí lepšia kvalita poskytovanej zdravotnej starostlivosti.