VOROBJOVOM A MIHÁLIKOM TO NEKONČÍ: Matovič vyzval Lučanského, aby očistil NAKU od mafie
26 | 09 | 2019 I TASR

Igor Matovič vyzval policajného prezidenta Milana Lučanského, aby očistil Národnú kriminálnu agentúru od ďalších ľudí napojených na mafiu.


Podľa Matovičových informácií je na NAKA ešte 13 ľudí, ktorí sú napojení na nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra. Líder hnutia OĽaNO to povedal vo štvrtok na tlačovej konferencii. Reagoval tak na zadržanie bývalého riaditeľa spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova a zástupcu riaditeľa národnej jednotky finančnej polície Milana Mihálika. Tí mali neoprávnene lustrovať novinárov.

AKTUALIZOVANÉ: Inšpekcia zadržala Vorobjova a Mihálika, ktorý mali pre Kočnera lustrovať novinárov a prokurátorov
Inšpekcia ministerstva vnútra zadržala bývalého riaditeľa Spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova a terajšieho zástupcu riaditeľa Národnej finančnej jednotky Milana Mihálika, informuje Denník N s odvolaním sa na "zdroje z... Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Matovič odporučil policajnému prezidentovi, aby pomocou detektora lži zistil, ktorí ľudia slúžia Bödörovi. Ak do pár týždňov "nevyčistí NAKU od kolaborantov a sluhov", OĽaNO zverejní pavúka ľudí, ktorí sú v NAKA a sú napojení na mafiu. Matovič potvrdil, že hnutie na ňom už pracuje.

"Máme dôkaz o tom, že vládna koalícia vydala spravodlivosť napospas mafii, sprivatizovali policajný zbor v prospech mafie," tvrdí Matovič.

Policajti z Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR zadržali Vorobjova, Mihálika a ešte jedného policajta pre podozrenie z neoprávnených lustrácií Jána Kuciaka a ďalších novinárov.

V kauze lustrácie Kuciaka a ďalších novinárov začal vyšetrovateľ trestné stíhanie ešte v apríli tohto roku pre prečin zneužívania právomocí verejného činiteľa a prečin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi, ozrejmil vtedy rezort vnútra.

AKTUALITA: Sulík nechce na kandidátke ľudí "okolo Jozefa Rajtára a Ľubomíra Galka", v pondelok predstaví kandidátku
Predseda strany SaS Richard Sulík dnes na tlačovej konferencii povedal, že je jeho úlohou "spraviť poriadok". Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Peter Bachan