Ronaldo v anketách "The Best FIFA Men" a Zlatá lopta nikdy nehlasoval pre Messiho! Aj napriek dobrým vzájomným vzťahom, prevláda medzi týmito velikánmi prudká RIVALITA
26 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Lionel Messi v pondelok prevzal ďalšie individuálne ocenenie vo svojej bohatej kariére, a tým je, futbalista roka podľa FIFA (The Best FIFA Men 'Player známe tiež pod názvom "The Best"). V ankete ktorá nadväzuje na Zlatú loptu FIFA (spojenie futbalistu roka FIFA a Zlatej lopty bolo tvorené medzi rokmi 2010 a 2015) a pôvodný koncept futbalistu roka FIFA porazil útočník Barcelony Virgila van Dijk z Liverpoolu a Cristiana Ronalda z Juventusu, ktorí skončil na druhom, respektíve treťom mieste. Po slávnostnom vyhlásení tohto ročníka ankety bolo zverejnené, ako jednotliví futbalisti hlasovali. A v rámci toho vyšla najavo zaujímavá skutočnosť.


Touto skutočnosťou je, že Cristiano Ronaldo ešte nikdy v histórii ankety "The Best" ani v rámci Zlatej lopty FIFA nehlasoval pre Lionela Messiho. Nielen, že argentínskeho borca ​​nemal ani raz na prvej priečke, nikdy ho dokonca nezaradil ani medzi troch  "svojich" najlepších futbalistov. Z jeho volieb vyplýva, že pred svojím rivalom, s ktorým býva často porovnávaný, zvyčajne uprednostňoval svojich spoluhráčov z klubu.

Ani Messi sa však so svojimi hlasmi pre Portugalcov neodovzdal. Medzi top trojku ho od roku 2010 zaradil len dvakrát, a to až v posledných dvoch rokoch a ani v jednom prípade mu neudelil prvé miesto.




Prvýkrát dal Messi svojmu rivalovi hlas vlani, keď ho zaradil na tretiu priečku za Modriča a Mbappého, druhýkrát tento rok, kedy ho umiestnil na druhú pozíciu. Tento rok by Argentínčan nechal vyhrať Sadia Maného z Liverpoolu, na tretie miesto zaradil spoluhráčov Frenkieho de Jonga. Aj v jeho voľbách je zrejmá skôr tendencia k uprednostňovaniu spoluhráčov.

Ronaldo tento rok hlasoval pre Matthijs de ligt (1. miesto), Frenkieho de Jonga (2. miesto) a Kylián Mbappého (3. miesto).


 

VIDEO: Galavečer FIFA vo veľkom štýle! Najlepší hráči planéty na jednom mieste! Kto všetko sa v Miláne ukázal?
Takmer všetky futbalové hviezdy súčasnosti pohromade. A s nimi aj veľa legendárnych postáv minulosti. Galavečer FIFA v divadle La Scala, kde sa vyhlasoval najlepší hráč roka, ponúkol prehliadku veľkých mien. Najprestížnejšiu cenu si napokon... Čítať ďalej
24 | 09 | 2019 | Ján Prokop