Peter Sokol: Nezabudnime, že nepodporili život!
26 | 09 | 2019 I Peter Sokol



Odkaz nedeľného Národného pochodu za život je pošliapaný. Zničili ho politici, pričom niektorí z nich sa ostentatívne ukazovali v 50-tisícovom dave žiadajúcom väčšiu úctu k nenarodeným deťom. Čo k tomu dodať...
A je vôbec k tomu treba niečo dodávať?

Len tri dni po pochode, ktorého sme sa zúčastnili aj my, politici Národnej koalície, vážiaci si kresťanské tradície Slovenska, vážiaci si každý jeden ľudský život od jeho počatia, poslanci parlamentu nepodporili ani jednu zo štyroch navrhovaných noviel zákona o umelom prerušení tehotenstva. Na septembrovú schôdzu ich predložili OĽaNO, ĽSNS, poslanci zo Sme rodina Milan Krajniak a Jozef Lukáč, ale aj nezaradený poslanec Richard Vašečka.





Eduard Chmelár: Cirkvi by sa nemali miešať do politiky
Poslanci parlamentu neschválili ani jeden zo štyroch návrhov na obmedzenie prístupu žien k interrupciám, a to napriek tomu, že ich k tomu vyzývalo 50 000 účastníkov Národného pochodu za život. Aký je k tomu postoj Socialistov? Čítať ďalej
25 | 09 | 2019 | Eduard Chmelár

Potratový zákon sa meniť nebude.

Hoci ho žiadalo sprísniť 50-tisíc ľudí priamo v Bratislave a ďalšie tisíce aj bez účasti na pochode. Nielenže neprešiel návrh Vašečku, ktorý reálne interrupcie zakazoval, neprešla ani najmenej extrémna podoba novely, ktorú prezentovalo OĽaNO. Pritom Matovič nežiadal nič poburujúce, čo by nedalo spávať napríklad našim liberálom. Jeho návrh mohol dať tehotným ženám viac peňazí a viac informácií - priznať nárok na nemocenskú od 21. týždňa tehotenstva, ak matka požiada o utajený pôrod, zlepšiť informovanosť matky pred potratom a zrušiť preplácanie potratu, ak sa ako zdravotný dôvod matky uvádza vek nad štyridsať rokov.
Je to passé.

A otázne je, na ako dlho, keď do úvahy zoberieme fakt, aký povolebný guláš hrozí Slovensku, aspoň podľa doterajších prieskumov preferencií.

Osobne ma mrzí, že za zmenu nehlasoval predseda parlamentu a šéf strany, ktorá by mala myšlienku ochrany života nenarodených detí mať vo svojom DNA. Danko nepochopiteľne cukol, zrejme len preto, že návrh nepísali jeho poslanci, ale opozičná konkurencia. Ten Danko, ktorý sa chválil svojou účasťou na Národnom pochode za život.

Slavěna Vorobelová: Kto sa ešte pridá k Druckerovi?
23 | 09 | 2019 | Slavěna Vorobelová

Danko by mal za svoje činy niesť zodpovednosť. A voliči by mu to nemali zabudnúť.

A nemali by to zabudnúť ani Smeru, ktorý síce dodal pár hlasov, ale ktorý nebol schopný zabezpečiť návrhu podporu v celom poslaneckom klube. Ešte pred pár mesiacmi sme boli svedkami špekulácií, akú podobu bude mať protiinterrupčný návrh, ktorý v tom čase pripravovali poslanci Smeru v spolupráci so SNS.

Ešte pred pár dňami sme tu mali štyri rôzne návrhy, ktoré viac či menej chceli chrániť nenarodené deti pred vraždou. Ešte v nedeľu sme kráčali bratislavskými ulicami, dúfajúc, že náš hlas nebude nepovšimnutý.

Poslanci nám dali facku, na ktorú by sme nemali zabudnúť.