MAJÚ PREVÁDZAČI NIEČO S MINISTROM? Šéf rezortu sa bráni, "polovica dediny sa volá Gál"
26 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Topky.sk informujú o možnom prepojení skupiny prevádzačov z južného Slovenska s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom. Ten však akékoľvek prepojenia odmieta.


Polícia vykonala tento mesiac raziu v okrese Galanta u skupiny prevádzačov. Pre dvoch z nich prišla polícia priamo do ich veľkého domu vo Veľkej Mači. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii obvinil šesť Slovákov a jednu občianku Ukrajiny z prevádzačstva.

KALIŇÁK AKO SLOVENSKÝ ŠEJK? Na Slovensku vzniká firma, ktorá spája exministra so Spojenými arabskými emirátmi
Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák je už podľa jeho slov na "politickom dôchodku". To však neznamená, že by sa nevrátil k svojej "starej láske" - podnikaniu. Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Peter Bachan


"Národná jednotka boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície P PZ dnes v skorých ranných hodinách vykonala viacero domových prehliadok v okrese Galanta k trestnému činu prevádzačstva v súčinnosti s príslušníkmi ďalších útvarov PZ," napísala vtedy na Facebooku Polícia.

„Podľa zistení polície mala táto skupina minimálne od polovice roku 2017 organizovať nelegálne zamestnávanie a prácu cudzincom, ktorí nemali povolenie na pobyt, či zamestnanie. Neoprávnene tak mali zamestnať viac ako 1800 občanov pochádzajúcich najmä zo Srbska a Ukrajiny. Presný počet a tiež suma, o ktorú sa obohatili, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ informovali ďalej o prípade príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii.



Podľa Topiek sa v dedine po razii "začali šíriť informácie o tom, že dvojica mužov Anton a Róbert Gálovci sú bratranci ministra spravodlivosti Gábora Gála".

"Róberta a Antona Gálovcov vytiahli policajti z luxusnej haciendy. Dedina bola hore nohami. Ľudia vo Veľkej Mači sú od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej stále v strehu. V dedine sa nehovorí o ničom inom. A tak sa aj zásah na Gálovcov stal predmetom rozhovorov v dedine. Informácie o zadržaní sa začali šíriť ako blesk. Medzi nimi aj to, že zadržaní Róbert a Anton Gálovci sú rodinne previazaní s ministrom spravodlivosti Gáborom Gálom," uvádzajú Topky.

AKTUALIZOVANÉ: Inšpekcia zadržala Vorobjova a Mihálika, ktorý mali pre Kočnera lustrovať novinárov a prokurátorov
Inšpekcia ministerstva vnútra zadržala bývalého riaditeľa Spravodajskej jednotky finančnej polície Pavla Vorobjova a terajšieho zástupcu riaditeľa Národnej finančnej jednotky Milana Mihálika, informuje Denník N s odvolaním sa na "zdroje z... Čítať ďalej
26 | 09 | 2019 | Peter Bachan


"V dedine je veľa Gálovcov, nejaká blízka rodina asi nie sú, možno vzdialená,“ odpovedal na otázku portálu sused, ktorý bol svedkom policajného zásahu. „Prišli o šiestej ráno, boli tu aj so psom, zdalo sa mi to prehnané,“ dodal. Pripomíname, že Gábor Gál (Most-Híd) je rodákom z Veľkej Mače.

Topkám sa nepodarilo získať v obci, ani od otca samotného ministra, jednoznačnú či pozitívnu odpoveď. Nakoniec sa priamo Gála sa spýtali SMS-kou, či je so zadržanými v nejakom rodinnom zväzku. „V žiadnom, polovica dediny sa volá Gál. A máme tlačové!!!!!“ reagoval pre portál Gál.

Pripomíname, že to nie je jediná "aféra", do ktorej mal byť Gál zatiahnutý. Čítajte viac:

Jana TELEKI: Podozrenie nie je dôvodom na vznesenie obvinenia, Gál zavádza verejnosť
V súvislosti s odchodom JUDr. Jankovskej z postu štátnej tajomníčky Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky priniesla TASR vyjadrenie ministra spravodlivosti Gábora Gála, ktorý reagoval na medializované informácie v súvislosti s podozrením... Čítať ďalej
06 | 09 | 2019 | Jana TELEKI


ŠKANDÁL: "Slovenskí Texasania z Jopi Trade". Manželka ministra Gála je v miliónovom projekte
Slovenskí Texasania z kauzy Jopi Trade nie sú jedinými DPH-čkarmi, ktorí patrili medzi klientov advokátskej kancelárie Gábora Gála. Ako ďalej informuje spravodajský web Aktuality.sk, „problémy“ s daňovým úradom mal aj spoločník Gálovej manželky, v... Čítať ďalej
08 | 08 | 2019 | Peter Králik/SITA