Matovič čelí disciplinárnemu stíhaniu; „Reagoval som na výrok, že si mám zobrať do väzenia krém“
25 | 09 | 2019 I Magda Danková
Mimoriadna 50. schôdza parlamentu, na ktorej sa opozícia neúspešne pokúsila odvolať premiéra Pellegriniho ešte bude mať zaujímavú dohru.

Mandátový a imunitný výbor Národnej rady SR totižto začal disciplinárne stíhanie Matoviča za jeho výroky o kupovaní poslancov. Matovič sa vyjadril, že koalícia si kupuje hlasy nezaradených poslancov, ako napríklad Petra Marčeka.

PORIADNY TRAPAS REMIŠOVEJ: Malý prešľap ju stál poriadnu kritiku od Matoviča!
Poslankyňa Národnej rady Veronika Remišová si poriadne zavarila. Kvôli jednej malej chybičke sa teraz na nej smejú viacerí politici. Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Peter Bachan


„Po zoznámení sa s výrokmi doručenými poslancami výbor skonštatoval, že začína disciplinárne konanie voči pánovi poslancovi Matovičovi,“ skonštatoval Blanár. Priblížil, že podnet výboru podali poslanci Marček a Martina Šimkovičová (obaja nezaradení).

„Počas októbrovej schôdze parlamentu zvolám ďalšie zasadnutie výboru, na ktoré dostanú pozvanie poslanci, ktorých sa predmetná udalosť týka, aby vysvetlili svoj postoj,“ povedal po rokovaní výboru jeho predseda Juraj Blanár (Smer-SD).

Výbor sa bude podľa jeho slov disciplinárnym konaním zaoberať aj na svojom ďalšom rokovaní, na ktoré pozvú obe strany. Dodal, že výbor by mal zasadať opäť počas októbrovej schôdze. Dovtedy ba mali mať obe strany konfliktu čas na prípravu.

Matovič tvrdí, že reagoval na údajný výrok Marčeka, že si má zobrať do väzenia krém.