V Smere už je podľa Pellegriniho dohoda, ako pôjde do parlamentných volieb
24 | 09 | 2019 I TASR

V Smere-SD je už "nejaká dohoda", ako by strana mala ísť do volieb. Potvrdil to premiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini po stretnutí vedenia. Podrobnosti hovoriť nechce, necháva to na stredajšiu (25. 9.) tlačovú konferenciu strany. Na otázku, či bude predseda Smeru-SD Robert Fico na kandidačnej listine na budúcoročné voľby, uviedol, že má na to ako predseda plné právo. Pellegrini zároveň nateraz nepotvrdil, že on bude lídrom kandidátky. Takéto veci má podľa neho oznamovať predseda strany.


"Pre mňa a nás všetkých budú dôležité mená, aby kandidátka bola kvalitná. Chcem garantovať, že nemáme iné spoločné ciele ako udržať stranu Smer ako úspešnú. Urobím všetko pre to, aby Smer-SD aj naďalej patril k najúspešnejším a najstabilnejším politickým subjektom v krajine," povedal Pellegrini. O menách na kandidačnej listine hovoriť nechce, listina sa bude podľa Pellegriniho schvaľovať zrejme koncom novembra.

Kandidačná listina by podľa jeho slov mala ponúknuť kvalitu a vytvoriť čo najväčší koaličný potenciál. Preto budú pri jej tvorbe v Smere-SD podľa Pellegriniho zvažovať mená citlivo.

O vzťahu s Ficom povedal, že sú dvaja dospelí ľudia, ktorí môžu mať na veci rozdielne názory, ale vedú medzi sebou konštruktívne debaty, ktoré môžu stranu posúvať ďalej. Doplnil, že ich predstavy o stratégii strany sa približujú. "Nečakajte nič dramatické," podotkol Pellegrini s tým, že o funkcii predsedu strany nehovorili. "Predsedu máme. My sme sa venovali voľbám, kandidačnej listine, stratégii, ale o predsedníckej stoličke nediskutujeme," uviedol.