Nenávistné prejavy maďarských futbalových fanúšikov ide Národná koalícia riešiť trestno-právnou cestou
24 | 09 | 2019 I Magda Danková
Pískanie počas slovenskej hymny, či transparenty hanobiace naše štátne symboly. Aj takýmto primitívnym správaním sa nedávno predviedli poniektorí „tiež fanúšikovia“ na štadióne v Budapešti po kvalifikačnom zápase Maďarsko - Slovensko. Lídri Národnej koalície sa rozhodli týchto jednoduchších jedincov, žiaľ, najmä z radov slovenských Maďarov priviesť k spravodlivosti.

Podpredsedovia Národnej koalície, Anton Martvoň a Peter Sokol podali na Generálnu prokuratúru SR, ako aj priamo generálnemu prokurátorovi trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu „hanobenia národa, rasy a presvedčenia“.

Trestného činu sa mali dopustiť predovšetkým maďarský fanúšikovia so slovenským občianstvom tým, že verejne hanobili nielen štátne symboly SR ako sú štátna hymna, štátna vlajka a štátny znak SR, pri ktorých pískali, používali hanebné gestá, i pokriky, ničili zástavy SR alebo mali prečiarknutý štátny znak SR na šáloch s nápisom „h..ovno“ v maďarčine, ale dokonca aj verejne hanobili a údajne inzultovali ponižujúcimi nadávkami občanov SR slovenskej národnosti nachádzajúcich sa ako fanúšikovia Slovenska na predmetnom futbalovom zápase vrátane rasistických inzultácií voči slovenskej futbalovej reprezentácie, na ktorú na záver po víťazstve z tribúny hádzali veci, hrubo hanlivo kričali a pľuli za súčasného ukazovania hanlivých gest.“ Vysvetľuje právnik a vysokoškolský učiteľ Anton Martvoň.

„A to všetko počas kamarátskeho objímania Danka s Orbánom na VIP tribúne...Dodáva otvorene.

DANKO OTVORENE: "Slota ma oklamal, zničil som si život a zdravie"
Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko v druhej časti rozhovoru pre Plusku prezradil novinky o rozpočte, sociálnych opatreniach či povolebnej spolupráci s ďalšími stranami. Prezradil aj detaily z čias, kedy preberal štafetu po Jánovi... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | Peter Bachan


Podľa Antona Martvoňa musia zákony „platiť pre každého na Slovensku! Nemôže mať jedna menšina viac práv len preto, že majú ministrov a nemôžu si dovoľovať viac ako slovenská väčšina alebo ako iná menšina v SR.

Všetci občania SR majú rovnaké práva i povinnosti v SR. Plne súhlasíme, keď je niekto odsúdený za verejné hanobenie rómskej, maďarskej alebo inej národnosti v SR, ale tak aj príslušníci maďarskej menšiny v SR, by mali byť rovnako a bez výnimky potrestaní za  verejné hanobenie slovenského národa.“

Peter Sokol a Anton Martvoň „vyzývajú slovenskú prokuratúru i políciu, aby na základe ich trestného oznámenia dôkladne preverila všetky kamerové záznamy a fotografické zábery z futbalového zápasu z médií a od usporiadateľov, či od maďarskej polície, ako aj vypočula svedkov zo slovenského diváckeho sektora z futbalového štadióna v Budapešti, aby páchatelia verejne hanobiaci slovenský národ a štátne symboly SR boli vypátraní a ako štátni občania SR potrestaní, či odsúdení.“

„Zvlášť, keď pri dohliadaní nad bezpečnosťou tohto futbalového zápasu maďarskej polícii pomáhala aj slovenská polícia, ktorá to nejako prehliadla i keď boli vstupenky predávané na meno a priezvisko vopred a celý sektor bol pod dohľadom kamier v zmysle pravidiel FIFA a UEFA!️“ Rozhorčuje sa Martvoň.

Obaja oznamovatelia dúfajú, že slovenská polícia bude v budúcnosti dôkladnejšie monitorovať aj futbalové zápasy DAC Dunajská Streda práve kvôli údajne množiacim sa podobným excesom jej fanúšikov aj na Slovensku.

Komentár Petra Sokola: Predvolebná koalícia SMK a Most-Híd vráti do politiky etnický konflikt
21 | 08 | 2019 | Peter Sokol


„Zákony musia platiť v SR pre všetkých bez rozdielov a to aj na juhu Slovenska, či pre občanov SR inej národnosti.“ Prehlasuje Martvoň.

Je zaujímavé, že UEFA spravidla prísne trestá akékoľvek politické prejavy, vulgarizmy z tribún, nezvládanie usporiadateľskej služby, použitie pyrotechniky, akékoľvek rasistické prejavy, divákov na ihrisku, či akékoľvek nevhodné správanie vysokými pokutami a vylúčením divákov zo zápasov.

SFZ a Ligová komisia na Slovensku snáď majú iné pravidlá ako platia v celej Európe?

„Sme členmi EÚ a pokiaľ niekto nechce žiť v SR, tak kľudne nech odíde žiť do Maďarska a nech si tam požiada i o štátne občianstvo, no aj tam potom musí rešpektovať zákony chrániace maďarský národ a jeho symboly.

Len primitív totiž píska na štátnu hymnu a hanobí obyvateľov svojej vlastnej krajiny, ktorej je i on občanom, lebo to je ako keby vypískal a hanobil sám seba. Uzatvára podpredsedu Národnej koalície nechutnú dohru víťazného zápasu.