Karel Gott bojuje s akútnou leukémiou, lekári ale bohužiaľ dobré správy NEMAJÚ!
24 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Karel Gott bojuje s akútnou leukémiou ako lev, ale lekári pre neho bohužiaľ nemajú len dobré správy. Podľa niektorých odborníkov je najúčinnejšia liečba u speváka, ktorý už jedno nádorové ochorenie porazil, prakticky nepoužiteľná.


Už dlhšie ako týždeň je Česko a Slovensko uzrozumené s tým, že osemdesiatročný Karel Gott opäť bojuje so zákerným nádorovým ochorením, tentoraz ide o akútnu leukémiu. Legendárny spevák sa nevzdáva, je v ambulantnej starostlivosti lekárov. Odborníci však nosia aj zlé správy.

"Jediná cesta k uzdraveniu vedie cez transplantáciu kostnej drene, tá je ale v tak vysokom veku, po nedávnej liečbe rakoviny, a naviac ešte s tak narušenou imunitou, prakticky nemožná," povedal nemenovaný lekár extra.cz.

Karel Gott boj so zákernou leukémiou: Liečba bude stáť státisíce EUR!
Karel Gott už niekoľko mesiacov zvádza boj s leukémiou. Choroba sa síce lieči ťažko, vyliečiť sa ale v niektorých prípadoch za použitie správnych postupov dá. A pre tých sa bude musieť rozhodnúť aj populárny český spevák, ktorému môže pomôcť nová... Čítať ďalej
20 | 09 | 2019 | Ján Prokop


Kostná dreň pacienta s leukémiou podľa neho vytvára čoraz menej červených krviniek, ktoré sú doplňované prostredníctvom transfúzií. "Najskôr ich chorí dostávajú s väčším rozstupom, potom s menším. Neskôr už dochádza k situácii, kedy už ani transfúzie nemôžu dorovnať nedostatok červených krviniek, tiež bielych krviniek neskôr býva menej, "líči odborník pre server.

"Hrozí potom aj celkové zlyhanie organizmu. Pacienta ohrozuje akýkoľvek vírus, takže sa obmedzuje kontakt chorého s okolím, aby neochorel, "konštatuje lekár s tým, že vedľajším efektom liečby môže byť nadmerný príjem železa, ktoré sa ukladá v pečeni. "Pre pacienta je to ale možno ten najmenší problém," dodáva.

Karel Gott bojuje so zákernou leukémiou: Podpory sa mu dostalo takmer od celého SVETA!
Slová, ktoré sa do sŕdc fanúšikov zabodla ako nôž. Karel Gott pred pár dňami na sociálnej sieti priznal, že opäť trpí rakovinou. "Zhruba pred rokom a pol sa u mňa objavila porucha krvotvorby v podobe myelodysplastického syndrómu," uviedol Gott a... Čítať ďalej
19 | 09 | 2019 | Ján Prokop