Tajomstvá Freddie Mercuryho: Kto ako (jediný) pozná miesto jeho posledného odpočinku?
23 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Tento rok to bude už 28 rokov, čo nás navždy opustil legendárny spevák kapely Queen Freddie Mercury. Hoci o ňom dnes vieme prakticky všetko, jeho posmrtný život je dodnes v mnohých ohľadoch obostretý tajomstvom.


O posledných hodinách života legendárneho speváka Freddieho Mercuryho pohľadom jeho kolegov z kapely Queen či komorníka Petera Freestonea sme už písali. Čo presne sa ale dialo potom, čo ľuďmi milovaný frontman zomrel?

Mercury zomrel 24. novembra 1991 na následky zápalu pľúc a choroby AIDS. Jeho pohreb, ktorý sa uskutočnil v krematóriu v západnom Londýne o tri dni neskôr, bol výnimočný tým, že ho viedol zoroastriánsky kňaz. Smútočný obrad ale neprebehol tak, ako si ho spevák vysníval.

Gitarista Brian May vyvesuje legendárne fotky Freddieho Mercuryho na sociálnych sieťach. V pozadí snímky sa objavuje tajomná osoba!
Freddie Mercury je síce takmer 30 rokov po smrti, ale aj vďaka jeho kolegom z Queen sa na neho nezabúda. Gitarista Brian May ukázal ďalšiu fotku, na ktorej je aj legendárny frontman. A v pozadí snímku sa opäť objavuje tajomná osoba. Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | Ján Prokop


Podľa komorníka sa o smrti veľmi rád nebavil. "Kým bol nažive, Freddie nikdy nehovoril o vlastnom pohrebe. Ako trefne povedal v jednom interview, veľmi ho nezaujímalo, čo bude, až umrie, "povedal Freestone podľa serveru stanice Smooth Radio.

Peter sa však domnieva, že Mercury predsa len jedno želanie mal. "Verím, že nechcel, aby si ho ľudia pamätali len ako bežného smrteľníka," konštatuje Freestone, ktorý mal ku spevákovi naozaj blízko. Napriek tomu nevie, kde sú uložené jeho ostatky. Jedinou osobou, ktorá pozná miesto posledného odpočinku frontmana Queen je "láska jeho života" Mary Austinová.

Aký v skutočnosti bol Freddie Mercury? Detaily o ktorých ste doteraz nevedeli, pozrite si aj videá
Legendárny spevák by 5. septembra oslávil 73. narodeniny. Mal zaujímavý život a jeho hudba oslovila ľudí na celej planéte. Hoci choroba ukončila jeho život v relatívne mladom veku, stihol toho viac než mnohí iní smrteľníci. Čítať ďalej
06 | 09 | 2019 | Ján Prokop