Slavěna Vorobelová: Kto sa ešte pridá k Druckerovi?
23 | 09 | 2019 I Slavěna Vorobelová
Minulý týždeň predstavil bývalý krízový manažér v službách Smeru, exminister zdravotníctva a rekordne krátko slúžiaci šéf rezortu vnútra Tomáš Drucker svoju stranu Dobrá voľba. Dobrá ako dobrá, o tom by sa dalo polemizovať (
DRUCKEROVA MINULOSŤ: Netreba zabudnúť na predražené nemocničné lôžka!
Pri dnešnej estráde exministra Tomáša Druckera si treba pripomenúť jednu staršiu kauzu. Čítať ďalej
19 | 09 | 2019 | Roman Suchý
).


Na prvej tlačovej konferencii tejto strany, ktorá bola podľa niektorých novinárov najnudnejšia a najdlhšia, akú zažili, predstavil aj niekoľko známych tvárí, ktoré budú v strane pôsobiť.

Ak však čítate medzi riadkami a sledujete politické dianie, tak dá sa s veľkou pravdepodobnosťou očakávať, že Druckerovu stranu posilní najbližšie aj ďalšie známe meno a nominantka Smer-SD, a to súčasná ministerka Andrea Kalavská.

Terajšia ministerka zdravotníctva si zjavne počká ako dopadne jej návrh stratifikácie nemocníc a po zamietnutí vlastnou stranou a národniarmi sa asi Smeru akože obráti chrbtom. Pretože ako avizoval Róbert Fico, podporí stratifikáciu jedine ako ústavný zákon, čo zjavne neprejde a boli už informácie, že zákon ministerka predloží nakoniec ako bežný zákon.

DRUCKEROVA MINULOSŤ: Netreba zabudnúť na predražené nemocničné lôžka!
Pri dnešnej estráde exministra Tomáša Druckera si treba pripomenúť jednu staršiu kauzu. Čítať ďalej
19 | 09 | 2019 | Roman Suchý


Po tom, čo si dovolila odporovať predsedovi Ficovi ju aj tak nič určite dobré nečaká. No nechajme sa prekvapiť, aké politické divadlo prebehne v najbližších týždňoch. Pre doplnenie, pôsobila ako štátna tajomníčka za ministrovania Druckera.

Z politického odpočinku by sa mohol vrátiť aj bývalý minister školstva Juraj Draxler, keď sledujete jeho vyjadrenia k aktuálnym témam na facebooku. Možno veľa napovie aj jeho publikačná činnosť nazory.pravda.sk.

Karty by mohol zamiešať a do Dobrej voľby vstúpiť aj Marek Maďarič. Ten bol v Smere niekedy riadne vysoko, dokonca tvoril jej ideovú podstatu a smerovanie. Potom sa nejako nezhodli a odišiel. Práve o jeho vstupe do Druckerovej strany sa už dlhšie šepká. Občas sa spomína aj ministerka kultúry Ľubica Laššáková. Ale poväčšine sú na kandidátke Smeru poslušní ministri na popredných priečkach, tak teda jej odchod k Druckerovi je dosť diskutabilný. Druckerova partia by rada brala hlasy Smeru, no podľa osôb, ktoré stranu reprezentujú, skôr očaria liberálnejšie orientovaného voliča a bez Pellegriniho im asi nemusí stačiť dych (
Druckerovi bez Pelegriniho nemusí stačiť dych
Strana Tomáša Druckera Dobrá voľba podľa aktuálnych informácií ostane zrejme bez svojej najväčšej hviezdy, ktorá ho mala potiahnuť vpred, teda bez Petra Pellegriniho. Aktuálne informácie z prostredia Smeru hovoria, že premiér s expremiérom sa... Čítať ďalej
20 | 09 | 2019 | Peter Haluza
).

Bývalý poslanec Mostu, Siete, SDKÚ a ani neviem, akých ešte strán, Martin Fedor, isto nie je prototypom ľavicovo orientovaného politika. Okrem toho, že prezlieka tričká častejšie ako prichádza do obchodov nová kolekcia bude dušou skôr pravičiar. Ale podľa definície Beblavého je tiež asi nový politik.

Ďalšia už členka strany, Katarína Cséfalvayová, tiež nie je zrejme výhra na zlákanie voličov Smeru. To, že odišla z Most-Híd a do parlamentu sa dostala s gazdovou Sieťou, by až tak nevadilo. Aj prelietavejšie typy sú na našej politickej scéne. Táto pohľadná a vzdelaná žena je však známa svojimi protiruskými postojmi a názorovo je skôr pravicová.

NÁRODNÁ KOALÍCIA môže byť skutočnou alternatívou pre sklamaných a oklamaných, tvrdí Slavěna Vorobelová
18 | 03 | 2019 | Peter Králik


Drucker tak vsadil na ľudí, ktorí sa zároveň u ľavicového, národne orientovaného voliča diskvalifikujú. Tí, ktorí by aj volili umiernených a sklamaných ex-smerákov, asi ťažko podporia pravicových liberálov.

Niekto si povie, že konšpirujem, ale je to len môj pohľad na aktuálne preskupovanie síl na politickej scéne a divadlo pre voliča. Pričom opäť bratislavská kaviareň a biznismeni, teda ľudia, ktorí majú ďaleko od každodennej reality, ktorá sa žije v regiónoch, chcú rozhodovať o osudoch bežných ľudí, o ktorých len čítali alebo počuli. Hádam raz príde deň, keď nie bratislavské elity budú rozhodovať o osudoch nás všetkých, ale budú to ľudia z regiónov a z praxe.