Ocenenia Emmy vo veľkom štýle. Najviac ocenení získal seriál Potvora!
23 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Fantasy seriál Hra o tróny z produkcie televízie HBO štvrtýkrát získal americkú televíznu cenu Emmy v kategórii najlepší dramatický seriál. Jeho protagonisti si na udeľovaní týchto cien vyslúžili standing ovation a dve ocenenia, najviac cien (štyri) si z ceremoniáli v Los Angeles odniesli tvorcovia britskej komediálnej série Potvora. Tri z hlavných cien Emmy, vrátane ocenenia za najlepší minisériu, získal koprodukčný seriál spoločností HBO a Sky nazvaný Černobyľ o havárii rovnomennej jadrovej elektrárne na Ukrajine v roku 1986.


Špecifikom dnešného slávnostného večera bolo, že sa obišiel bez hlavného moderátora. Víťaza dvoch desiatok hlavných kategórií predstavovali v noci na dnes v Los Angeles slávne osobnosti filmu aj televízie. Hneď na úvod zaskočila mnohých prítomná vizualizácia hrdinu animovaného seriálu Simpsonovci Homer Simpson.


Prvými ocenenými sa dnes stali Alex Borsteinová a Tony Shalhoub, ktorí dostali Emmy za najlepšiu vedľajšiu rolu v komediálnom seriáli za sitcom The Marvelous Mrs. Maisel. Najlepším hercom vo vedľajšej úlohe v kategórii dramatického seriálu sa stal Peter Dinklage za Hru o tróny, ktorá sa v tomto ročníku stala celkovým víťazom sa 12 Emmy po započítaní cien za technické a kreatívne kategórie udeľované už pred týždňom. Druhý v tomto celkovom hodnotení skončil s desiatimi cenami seriál Černobyľ.


Do histórie amerických televíznych cien, ktoré sa prvýkrát udeľovali v roku 1949, sa dnes podľa agentúry AP zapísal herec a spevák Billy Porter, ktorý získal ako prvý muž otvorene sa hlásiaci k svojej homosexuálnej orientácii cenu Emmy za najlepšieho herca v dramatickom seriáli. Zlatú sošku ženy s krídlami držiaci atóm dostal Porter za seriál Pose o homosexuálnej komunite v Amerike 80.  rokov minulého storočia.

Legendárny Dr. House sa opäť vracia na obrazovky! V takejto úlohe ste ho ešte nevideli
Anglický herec Hugh Laurie si zahrá politika v pripravovanej trilerovej minisérii Roadkill. Novinka vzniká pre televíziu BBC. Jej scenár má na starosti David Hare a réžie sa ujme Michael Keillor. Séria bude mať štyri epizódy. Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | Ján Prokop