"Napriek tomu, že Trump je už niekoľko rokov vykresľovaný ako klamár, jeho obvinenia proti Iránu sa zdajú byť pre americké médiá pravdivé," tvrdí hostiteľ televíznej show
23 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Washington a Rijád stále obviňujú Teherán z útokov bezpilotných lietadiel na saudské ropné zariadenia, aj napriek nedostatku dôkazov a histórii lží, ktoré pochádzajú najmä zo strany amerických médií, prehlásil Lee Camp, hostiteľ televíznej komediálnej show Redacted Tonight.


Zásluhy za posledné víkendové útoky si pripísali jemenskí povstalci, ale USA a Saudská Arábia namiesto toho obvinili Irán. Ako dôkaz poskytli spálené zvyšky, ktoré údajne patrili iránskym zbraniam a ďalšie vágne obvinenia.

"Napriek tomu, že Donald Trump je už niekoľko rokov vykreslený ako klamár, jeho obvinenia proti Iránu sa zdajú byť pre americké médiá pravdivé," zdôraznil hostiteľ komediálnej show Redacted Tonight. Rovnaká pochybnosť sa pripisuje aj Saudom, ktorí popierali zmiznutie Jamala Khashoggiho a potom mu pripustili, že ho odrezali od konzulátu.

"Myslíš, že vražedný režim Saudskej Arábie má dôvod klamať?" Alebo vražedný režim Donalda Trumpa má dôvod klamať?“ Uvažoval Camp. "Americká televízna spoločnosť MSNBC chce, aby ľudia verili, že Trump je klamár, pokiaľ nehovorí niečo, čo počuť chceme," dodal.

"Pokiaľ ide o začatie vojny medzi krajinami, ktoré sa pokúšajú zničiť už desaťročia, tak [Trump] nikdy nepovedal lož," ďalej prehlásil Camp.

Celú epizódu si môžte pozrieť nižšie:



V útoku na Saudskú Arábiu sa našli trosky iránskych bezpilotných lietadiel
Saudská Arábia považuje Teherán za útočníka na ropné rafinérie, pretože sa pri útoku použil „iránske zbrane“, uviedol saudský minister zahraničia. Prebieha vyšetrovanie tohto útoku a Rijád diskutuje ako reagovať na tento incident spolu so... Čítať ďalej
22 | 09 | 2019 | Marek Molnár