MIMORIADNA SPRÁVA: Tanker Stena Impero pod vlajkou Spojeného kráľovstva môže opustiť prístav, prehlásil iránsky hovorca vlády
23 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Iránsky hovorca vlády potvrdil, že všetky právne kroky pre prepustenie ropného tankera Stena Impero pod vlajkou Spojeného kráľovstva boli dokončené a plavidlo môže opustiť prístav.


"Všetky právne kroky a administratívne postupy týkajúce sa prepustenia anglického tankera boli ukončené, ale zatiaľ nemám informácie o presnom čase prepustenia," uviedol hovorca vlády Ali Rabiei pre iránsku tlačovú agentúru ILNA.

Úradníci v nedeľu uviedli, že tanker, ktorý vlastní švédska lodná spoločnosť Stena Bulk, bude prepustený čoskoro. Tento tanker bol zadržiavaný až 65 dní.

Iránske úrady zadržali ropný tanker, keď vstúpil do Hormuzského prielivu v polovici júla počas stupňujúceho diplomatického konfliktu medzi Teheránom a Londýnom.

Napätie vzrástlo po tom, ako Briti a gibraltárske úrady 4. júla zadržali iránsky ropný tanker, pri ktorom mali podozrenie, že prepravuje ropu do Sýrie, čím by porušili sankcie EÚ.

"Napriek tomu, že Trump je už niekoľko rokov vykresľovaný ako klamár, jeho obvinenia proti Iránu sa zdajú byť pre americké médiá pravdivé," tvrdí hostiteľ televíznej show
Washington a Rijád stále obviňujú Teherán z útokov bezpilotných lietadiel na saudské ropné zariadenia, aj napriek nedostatku dôkazov a histórii lží, ktoré pochádzajú najmä zo strany amerických médií, prehlásil Lee Camp, hostiteľ televíznej... Čítať ďalej
23 | 09 | 2019 | Marek Molnár