„Spáchajte všetky možné podvody, ak ide o podporu doláru,“ tvrdí Keizer o manipulácii v JP Morgan
22 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Americké úrady si boli vedomé toho, že traja obchodníci z banky JP Morgan manipulovali s drahými kovmi, pričom úmyselne sa „pozerali druhým smerom,“ verí Max Keizer.


"Eric Holder, ktorý bol generálnym prokurátorom za bývalého amerického prezidenta Baracka Obamu, pri prvej zmienke o tejto manipulácií uviedol, že manipulácia a podvody na trhu sú pre americké hospodárstvo dôležité, a že ako generálny prokurátor nemôžem žalovať," Keizer uvádza správe, že JP Morgan sú podvodníkmi, a že sú moc „vysoko postavení, aby išli do väzenia“.

Skutočnosť, že obchodníci s drahými kovmi v spoločnosti JP Morgan zarobili milióny podvodnými obchodmi, ktoré majú za cieľ manipulovať s cenami nazývanými „spoofing“, je to už štyri roky verejným "tajomstvom" a sám Max tento systém opísal už v roku 2011.

Až tento týždeň však ministerstvo spravodlivosti obvinilo obchodníkov z podvodu, ako aj zo „zapojenia sa  do medzištátneho alebo zahraničného obchodu prostredníctvom spôsobu vydierania.“ Max Keizer tvrdí, že takmer desaťročie zanedbávania tohto hlavného prípadu bolo v skutočnosti oficiálnym programom orgánov.

„Ak potrebujete manipulovať s trhmi a porušovať ich zákony, tak si potom si spomeňte, že podvody s trhmi sú sväté voči americkému spôsobu.“ Keizer verí, že americké orgány vždy „využívali podvody v americkom kapitalizme.“

"Ďakujeme Ericu Holderovi, Barackovi Obamovi a teraz Donaldovi Trumpovi, v ďaka nim je ekonomika, tam kde je," uvádza.

Trump vyšle do Perzského zálivu vojenské jednotky, aby chránili americkú ropu, nie spojencov
USA posielajú Saudskej Arábii a Spojeným Arabským emirátom posily. Vojenské jednotky sú do zámoria vyslané aby chránili americké záujmy a vyvinuli ďalší tlak na Irán, čo zvyšuje riziko náhleho a devastačného konfliktu v regióne. Vyjadrujú sa... Čítať ďalej
21 | 09 | 2019 | René Skalný