Poliklinika na Sekčove vynovila ambulancie pre deti a zriadila dojčenský kútik
22 | 09 | 2019 I TASR

Dve novinky zrealizovali pre svojich pacientov v priestoroch polikliniky na najväčšom prešovskom sídlisku Sekčov. Kompletne zmodernizovali dve ambulancie pre deti a dorast. Zároveň na podnet mamičiek zriadili aj dojčenský kútik. Ten má poskytnúť dojčiacim matkám, ktoré navštevujú ambulancie, viac komfortu a súkromia. Celková investícia si vyžiadala 10-tisíc eur.


Ako konkretizoval hovorca siete polikliník ProCare a nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ, v dvoch ambulanciách pre deti a dorast zrekonštruovali celkovo štyri miestnosti. Vymenili vonkajšie dvere, kúpil sa nový nábytok pre lekárov a zdravotnícky personál, prebaľovacie pulty, liekové skrine a inštrumentálne stolíky. Steny sú skrášlené kreatívnymi tapetami.

„Konečne naše ambulancie vytvárajú pre detských pacientov liečivé prostredie, v ktorom sa všetci lepšie cítia. Keďže v každej z nich je denne ošetrených až 30 malých pacientov, príjemné ambulantné prostredie výrazne pomáha odstrániť stres a napätie z vyšetrenia,“ vysvetlil riaditeľ Polikliniky ProCare Prešov Karol Tanyasi.

Nápad vytvoriť v priestoroch polikliniky dojčenský kútik pochádza priamo od mamičiek, ktoré toto zariadenie navštevujú. Budovu najväčšieho mestského ambulantného centra denne navštívia stovky návštevníkov. Čakárne bežne neposkytujú matkám s malými bábätkami dostatočné zázemie na dojčenie.

„Podnety našich klientok sme si vzali k srdcu a našli sme vhodný priestor na pracovisku fyziatrie-rehabilitácie na prvom poschodí. Otvorený priestor bývalej recepcie sme zrevitalizovali, doplnili prebaľovacím pultom, pohodlným kreslom a paravánom. Dostupné je tiež umývadlo s hygienickými prostriedkami. Dojčiaca mamička tak môže nakŕmiť svoje dieťa komfortne, s oveľa vyšším pocitom súkromia a v bezpečnej vzdialenosti od chorých pacientov,“ doplnil Tanyasi. Denne podľa jeho slov využije túto novú bezplatnú službu sedem mamičiek.