"Pokračujeme v skvalitňovaní podmienok práce vojakov", tvrdí Gajdoš
22 | 09 | 2019 I TASR

Minister obrany (MO) SR Peter Gajdoš (SNS) sa s náčelníkom Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Danielom Zmekom zúčastnil v nedeľu v Brezovej pod Bradlom na oslavách Dňa Ozbrojených síl SR.


TASR o tom informovala hovorkyňa MO Danka Capáková. Minister pripomenul, že vedenie rezortu pokračuje v plnení svojich cieľov vrátane zabezpečenia novej a modernej vojenskej techniky i skvalitnenia výkonu služby profesionálnych vojakov.

"Vďaka nášmu úsiliu môžeme dnes hovoriť o reálnych výsledkoch napĺňania Dlhodobého plánu rozvoja obrany s výhľadom do roku 2030. Verím, že konkrétne výsledky v podobe novej modernej techniky, nových vrtuľníkov, dopravných lietadiel, ale aj v rozhodnutí o nákupe stíhacích lietadiel F-16 a zabezpečení ďalších druhov techniky, prispejú k zefektívneniu a uľahčeniu práce našich vojakov," uviedol minister.

Slovensko si pripomína Deň Ozbrojených síl SR symbolicky v deň výročia víťazstva slovenských dobrovoľníkov v bitke pri Brezovej pod Bradlom v roku 1848. Celkovo sa na zabezpečení tohtoročných osláv v Brezovej pod Bradlom podieľa viac ako 300 profesionálnych vojakov.