Bitcoin je platidlom budúcnosti, tvrdí australský bitcoinový znalec
22 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Zatiaľ čo „hlavné“ globálne hospodárstvo bojuje s defláciou, či infláciou a šialenstvom pri záporných úrokový sadzbách, zdá sa, že bitcoin vstupuje na scénu ako odpoveď na hospodárske problémy, uviedol australský bitcoinový znalec Stephan Livera pre portál RT.


"Dlhopisy sú bublina," prehlásil znalec Stephan Livera pre agentúru RT, pričom ďalej uviedol, že to isté platí o peniazoch a dokonca aj nadhodnotených akciách. Tvrdí, že jediná vec, ktorá nie je v bubline, je bitcoin.

„Bitcoin je odpoveďou na tieto bubliny. Ponúka lacnú a dostupnú úverovú príležitosť, zatiaľ čo pri tvrdých peniazoch, ako je napríklad štandard zlata alebo bitcoinov, by sme spozorovali oveľa menej dostupného úverovania a viac skutočného stanovovania cien,“ vysvetľuje Livera a poznamenáva, že ďalšia hlavná výhoda bitcoinov z dlhodobého hľadiska je, že ľudia uvidia svoje bohatstvo bezpečne uložené a nie ľahko premrhané.



Livera je adeptom rakúskej ekonomickej školy, v ktorej sa uvádza, že ceny sa rozdeľujú podľa subjektívnych faktorov, ako je preferencia osoby kúpiť alebo nekúpiť konkrétny tovar. Hovorí, že bitcoin je platidlo budúcnosti, čo v priebehu času pomôže odstrániť problémy s existujúcou ekonomikou hlavného prúdu.

„Spáchajte všetky možné podvody, ak ide o podporu doláru,“ tvrdí Keizer o manipulácii v JP Morgan
Americké úrady si boli vedomé toho, že traja obchodníci z banky JP Morgan manipulovali s drahými kovmi, pričom úmyselne sa „pozerali druhým smerom,“ verí Max Keizer. Čítať ďalej
22 | 09 | 2019 | Marek Molnár