Zomrel francúzsky herec Charles Gérard, Belmondov veľký parťák
21 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič
Vo veku 96 rokov zomrel známy herec Charles Gérard, dlhoročný priateľ hviezdy strieborného plátna Jean-Paula Belmonda, informoval server nau.ch s odvolaním na Belmondova právneho zástupcu.

Gérard a Belmondo boli priateľmi nielen v súkromnom živote, ale hrali spolu aj v mnohých filmoch. Nezabudnuteľnú dvojicu potom stvárnili vo filme Zviera, Policajt alebo nezbedník, Kašpárek či Muž a jeho pes. "Pre Belmonda to je strašná strata," povedal režisér Claude Lelouch. "Bol to jeho ideálny kamarát. Nielen na obrazovke, ale aj v živote," dodal Lelouch.

Jean-Paul Belmondo a Charles Gerard


Charles Gérard bol arménskeho pôvodu, narodil sa ako Naubar Agjenor v Istanbule. Jeho rodičia sa neskôr presťahovali do Francúzska. Spočiatku sa Gérard venoval režisérskej práci. Jeho najznámejším filmom je zrejme dokument s názvom Bebelova partia o Jean-Paul Belmondo. Od 70. rokov sa stále častejšie objavoval vo filmoch. Zásadnou sa pre neho stala spolupráca s francúzskym režisérom Claudom Lelouch. Ten si ho vybral do jednej z vedľajších rolí v snímke Rošťák. Spolu nakoniec pracovali na dvoch desiatkach filmov, náhodne Dobrodružstvo je dobrodružstvo, Šťastný nový rok, Edith a Marcel či Krásny príbeh.

Jean-Paul Belmondo a Charles Gérard


Českým divákom je Gérard skôr známy ako parťák Jean-Paula Belmonda v jeho filmoch z druhej polovice 70. rokov. Prvýkrát si spolu zahrali v snímke Nenapraviteľný z roku 1975. O rok neskôr nasledoval film Telo môjho nepriateľa a v rýchlom slede pokračovali ďalšie snímky.

Veľkou vášňou Charlesa Gérarda bol tenis. V roku 1979 sa stal spolurežisér dokumentu s názvom Neobyčajný príbeh Rolland Garros o slávnom tenisovom turnaji a zázemí rovnomenného štadióna.