V relikviári sv. Vincenta de Paul, ktorý príde na Slovensko, bude aj časť srdca
21 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič / TASR
V relikviári sv. Vincenta de Paul, ktorý bude putovať na Slovensku od štvrtka 26. septembra, bude aj časť jeho srdca. TASR o tom informovala Konferencia biskupov Slovenska.

"Naša radosť rastie nielen vďaka blížiacemu sa dátumu príchodu relikvií sv. Vincenta na Slovensko, ale tiež pre rôzne prekvapenia, ktoré nám pripravila Božia prozreteľnosť. Súčasťou relikviára totiž bude aj časť Vincentovho srdca," avizovali organizátori. Putovanie relikviára v životnej veľkosti s ostatkami svätca potrvá do 15. decembra.

Radosť má 8 pilierov a 6 stien
Ako rozvíjať a kultivovať vlastnú radosť? Otázka dňa mnohých. Ak nechceme, aby nás život bleskurýchle zomlel alebo nám len tak pretiekol pomedzi prsty, je vhodné nájsť v svete plnom starostí čo najviac dlhodobo účinnej radosti. Čítať ďalej
21 | 09 | 2019 | Ing. Emil Burák, PhD


Cieľom putovania je oboznámiť verejnosť so životom a dielom tohto francúzskeho svätca zo 17. storočia. „"Okrem toho tiež priniesť jeho orodovanie a vyprosené milosti k ľuďom, ktorí to najviac potrebujú a ktorí o ne prosia," poznamenali organizátori.

Relikvie svätca budú vystavené najskôr v Bratislave (26. - 28. septembra). Z hlavného mesta sa presunú do Trnavy. Neskôr ich veriaci uvidia napríklad aj v Šuranoch, Nitre, Oščadnici, Žiline, Trenčíne, Kútoch, Skalici, Banskej Bystrici, Martine, Trenčíne, Rožňave, Košice, Krupine, Pavlovciach nad Uhom, Bardejove, Kežmarku, Námestove či v Spišskej Kapitule. Poslednou zastávkou bude opäť hlavné mesto, kde sa relikvie dostanú 15. decembra.