NÁRODNÝ POCHOD ZA ŽIVOT: V nedeľu budú v Bratislave a Košiciach pochodovať desaťtisíce ľudí za právo na život
21 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Predchádzajúce dva pochody sa konali v Košiciach a Bratislave, dokopy sa na nich zúčastnilo 150-tisíc ľudí. Tento rok organizátori očakávajú opäť desaťtisíce návštevníkov, pochod sa v Bratislave začne na Námestí slobody o pol druhej poobede.


V skratke ide o to, že každá politická strana, ktorá je v zásade proti potratom, tento pochod podporuje, no každá z nich si zakázanie interrupcii predstavuje po svojom. V parlamente sú aktuálne štyri návrhy na sprísnenie prerušenia tehotenstva.

Slovenská gynekologicko-pôrodnícka spoločnosť podporuje súčasnú legislatívu považuje však tieto poslanecké návrhy za "politikum, ktoré odporuje všetkým odborným náhľadom".

Ministerka za Smer Andrea Kalavská sa vyjadrila, že zmena zákona si vyžaduje odborné posúdenie. Interrupčný zákon pôvodne chceli upraviť Smer a SNS, po verejnej kritike od toho však odstúpili. Účasť prisľúbil aj predseda Národnej Rady Andrej Danko.

Dankov človek na obrane Ján Hoľko ešte v roku 1989 ospevoval Marxizmus-leninizmus
Vysokopostavený človek Andreja Danka na ministerstve obrany Ján Hoľko, ktorý je zhodou náhod aj jeho susedom, má za sebou pestrú minulosť ešte z predrevolučných čias. Prečítajte si úryvok z knihy Válečná ekonomika. Naše vojsko, kde sa vyjadruje k... Čítať ďalej
21 | 09 | 2019 | Peter Bachan


Organizátori tento rok očakávajú 70- až 85-tisíc účastníkov, teda približne rovnaký počet, ako na predchádzajúcich akciách. Začne sa na Námestí slobody o pol druhej popoludní, trasa má dokopy 2,2 kilometra.

Na pochode však má byť zakázajná akákoľvek politická reklama, či sa to dodrží, je však veľmi otázne. Stačí, ak prídu Kotlebovci v zelených tričkách a čo potom, vyženú ich s tade aj s ich malými deťmi?

Reakcie politikov a iných verejne činných osôb k pochodu a diskusie ohľadom interrupcii vám prinesieme zajtra po podujatí.

DANKO OTVORENE: "Slota ma oklamal, zničil som si život a zdravie"
Predseda Národnej rady a SNS Andrej Danko v druhej časti rozhovoru pre Plusku prezradil novinky o rozpočte, sociálnych opatreniach či povolebnej spolupráci s ďalšími stranami. Prezradil aj detaily z čias, kedy preberal štafetu po Jánovi... Čítať ďalej
23 | 07 | 2019 | Peter Bachan