"Zhromaždenie je volaním verejnosti, aby bolo Slovensko právnym štátom", tvrdí Čaputová
20 | 09 | 2019 I SITA

Volanie verejnosti, aby Slovenská republika bola právnym štátom, v ktorom vládne zákon, kde má každý občan rovný prístup k spravodlivosti, kde aj všetci verejní činitelia, teda politici, sudcovia, prokurátori, či policajti nesú zodpovednosť za svoje prípadné zlyhania, je oprávnené.


Uviedla to prezidenta SR Zuzana Čaputová na svojej facebookovej stránke s tým, že dnešné zhromaždenia Za slušné Slovensko vníma ako pokračovanie protestov, ktoré spustila vražda Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

„Všetci potrebujeme poznať mená vrahov, aj mená tých, ktorí si ich najali," pokračovala. Zuzana Čaputová považuje zhromaždenie za prihlásenie sa našich občanov k ideálom, ktoré sú späté s demokraciou. „Vážim si, že občianske protesty u nás majú pokojný priebeh. Veľmi si želám, aby v takomto duchu aj pokračovali: slušne, s najlepším a najúprimnejším záujmom o našu krajinu," uzavrela prezidentka.

Zhromaždenia Za slušné Slovensko sa konali v 12 slovenských mestách a tiež v Brne, Viedni, Londýne, Melbourne a Glasgow. Posledný protest iniciatívy Za slušné Slovensko sa konal na výročie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej 21. frebruára. V Bratislave sa ho vtedy podľa odhadov zúčastnilo 20 000 až 30 000 ľudí.