Kauza objednávky vraždy Volzovej pokračuje v decembri
20 | 09 | 2019 I SITA

Výsluchom svedkov navrhnutých prokuratúrou bude 13. decembra pokračovať pred senátom Okresného súdu Bratislava II kauza údajnej prípravy vraždy Silvie Volzovej. Okrem výpovede samotnej poškodenej dnes súd takisto poskytol štvorici obžalovaných, aby sa vzájomne vyjadrili k ich výpovediam.


Obžalovaní Mikuláš Černák a Miloš Kaštan zotrvali na stanovisku zo začiatku procesu, teda, že účasť na skutku pripúšťajú. Róbert Lališ a bývalý riaditeľ TV Markíza Pavol R. zase svoju vinu naďalej popierajú. "Nikdy k takému niečomu neprišlo," povedal Lališ na margo obžaloby. Podľa Pavla R. je zase celá vec objednávkou určitých osôb.

V kauze údajnej prípravy vraždy Silvie Volzovej čelí obžalobe jej bývalý obchodný partner, exriaditeľ TV Markíza Pavol R. V prípade sú obžalovaní aj odsúdení príslušníci podsvetia Mikuláš Černák, Miloš Kaštan a Róbert Lališ. Pojednávanie sa uskutočňuje za sprísnených bezpečnostných podmienok v bratislavskom Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody.

Pavol R. obvinenie odmieta. Vo svojej výpovedi pred súdom v máji pripomenul, že akúkoľvek zmenu vo vlastníckej štruktúre spoločnosti Markíza Slovakia, ktorú v roku 1997 spoluvlastnil s Volzovou, musela odobriť licenčná rada.

Ak by, ako sa tvrdí v obžalobe, Volzovú niekto prinútil prepísať na neho jej podiel a následne by ju zlikvidoval, rada by ju nemohla vypočuť. To totiž podľa neho prikazoval zákon. V tom prípade by spoločnosť mohla prísť o vysielaciu licenciu. Týmto je podľa neho vyvrátený argument obžaloby, že by z jej smrti mal finančný prospech. "To nemá žiadnu logiku, to by som musel byť psychicky chorý," skonštatoval.