Legenda Jiří Korn: O vzťahoch a kariére. Veľkolepá show v O2 aréne sa odštartuje 25 septembra!
19 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Len málo Českých spevákov sa môže pochváliť takou všestrannosťou ako Jiří Korn. Gentleman aj módna ikona, tanečník, člen kapely Rebels, basgitarista Olympic, televízna aj muzikálova star, vokalista 4tet a interpret, ktorý sa nebojí experimentovať s rôznymi štýlmi a spolupracovať s kolegami z branže.


Sedemdesiatiny oslávil síce v máji, ale s fanúšikmi si pripijeme až 25. septembra vo vysočanskej O2 aréne. Veľkolepú show plnú hitov od 60. rokov po súčasnosť, tanečníkov a kostýmov režírujú bratia Michal a Šimon Cabana.


Bratia Cabanovci mu ku koncertu pripravili veľkolepú šou. Jiří Korn si pre túto príležitosť vybral hudbu, z ktorej podstatná časť sa objaví aj na spomínanej kompilácii, ktorá vyjde na CD aj v digitálnych formátoch 20. septembra.

Album Jiří Korn – To nejlepší 1971–2019 obsahuje výber od prelomovej Svobodovej good-timovej Yvetty z roku 1971 až po tohtoročný dance remix piesne Té, co snídá v prevedení DJ Nea. Všetky nahrávky prešli novým remasteringom a vizuál bookletu CD sa nesie v štýle koncertu v O2 aréne.

„Boli piesne vydarené aj menej vydarené. Dá sa povedať, že čas preverí životnosť takých pokusov. Niektoré piesne boli moje obľúbené, ale práve tie u poslucháčov často nezabrali. Výnimkou je snáď Ještě tě mám plnou náruč,“ reagoval Korn na otázku, ktorú pieseň zo svojho repertoára má najradšej.



V posledných rokoch ho mohli poslucháči počuť len na divadelných doskách v muzikáloch a na koncertoch vokálneho kvarteta 4TET, ktoré tiež nebude chýbať na veľkolepej oslave v pražskej aréne. Sólový koncert je teda niečo naozaj mimoriadne.

"Skúšky si užívam, v celom tíme je cítiť radosť z práce a dobrá nálada a ja verím, že to bude vidieť aj na koncerte budúcu stredu ," povedal Jiří Korn, ktorý vlani získal Thálie za celoživotné dielo v odbore opereta a muzikál.

Prácu s Kornom si pochvaľujú aj režiséri, súrodeneckého dua Michal a Šimon Cabana. "Vďaka veľkorysosti producenta vznikla veľká scéna, takmer sto účinkujúcich, skvelá choreografia, akrobacie, mimoriadna kombinácia histórie aj súčasnosti. Sme hrdí na profesionalitu celého tímu. S Jiřím Kornom je radosť pracovať, je to perfekcionista, o práci premýšľa, počúva réžiu, nie je sústredený na seba a má rešpekt k ostatným profesiám, "zhodujú sa obaja.

Jiří Korn sa oženil celkom trikrát. Prvú manželku Hanu si bral v roku 1972 no už je bohužiaľ po smrti. O dvadsať rokov neskôr sa jeho ženou stala Kateřina Kornová aj toto manželstvo skončilo rozvodom. Pár má spolu dvoch potomkov, syna Filipa (28) a dcéru Kristinu (27).

Pred dvoma rokmi sa spevák znovu oženil s dlhoročnou partnerkou Renatou Cieslerovou. Pár má medzi sebou 25 ročný vekový rozdiel a iskra vraj preskočila na golfe.

Jiří Korn s manželkou Renatou Cieslerovou.

Blesk.cz


Šťastne zamilovaná Lucie Bíla prehovorila o svojich vzťahoch: "Muži pred ňou utekali!"
Speváčka Lucie Bílá (53) je momentálne šťastne zamilovaná do Radka Filipiho (36). No za svoj život si prešla aj obdobím kedy muži o ňu neprejavovali nejaký veľký záujem, dokonca pred ňou vraj utekali! Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Ján Prokop