Karel Gott bojuje so zákernou leukémiou: Podpory sa mu dostalo takmer od celého SVETA!
19 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Slová, ktoré sa do sŕdc fanúšikov zabodla ako nôž. Karel Gott pred pár dňami na sociálnej sieti priznal, že opäť trpí rakovinou. "Zhruba pred rokom a pol sa u mňa objavila porucha krvotvorby v podobe myelodysplastického syndrómu," uviedol Gott a doplnil, že aj cez niekoľko druhov liečby prešlo toto ochorenie v uplynulých mesiacoch v akútnej leukémii.





"Podstupuje ambulantnú liečbu a dochádzam do nemocnice na kontroly, v rámci ktorých lekári sledujú môj celkový zdravotný stav," dodal na Facebooku. Gott, ktorý je najslávnejším českým spevákom populárnej hudby, zároveň požiadal médiá o rešpektovanie rodinného súkromia.


Napriek jeho prianiu si správy o Gottovej chorobe všimli médiá z celého sveta. Hojne o ňom informovali slovenské servery a nemecké noviny, kde je Gott veľmi dobre známy. Dostal sa ale aj na stránky napríklad maďarských denníkov.


Server 24.hu uviedol, že Gott je "najobľúbenejším českým spevákom, ktorý je za desaťročia známy a uznávaný aj v zahraničí". O jeho chorobe ale informovali aj populárne servery MTI alebo NLC.



Gottovej choroby si všimli aj americké médiá a agentúry vrátane AP a AFP, ale prekvapivo aj novinári z druhého konca sveta. Napríklad malajzijský server MalayMail Gotta nazval "Sinatrom východu", ktorý sa preslávil v Nemecku napríklad piesní Včielka Maja.

Ikona českej hudobnej scény. Inak si dnes Karla Gotta už nikto predstaviť nevie. Čím ale bol pred tým, než začal spievať, a čo by dnes robil, keby neuspel v šoubiznise?

Karel Gott je na tom po zdravotnej stránke zjavne zle! Ruší všetky návštevy: Čo sa stalo?
Stav chorého speváka Karla Gotta sa môže zmeniť zo dňa na deň, čo dobre vedia aj priatelia, ktorí od neho dostali pozvanie na Bertramku. Na prijatie si teda budú musieť nejaký čas počkať, keďže Majstrovi sa podľa všetkého... Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Ján Prokop