Huawei investuje 1,5 miliardy dolárov do svojho vývojárskeho programu
18 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Čínska technologická spoločnosť Huawei v stredu uviedla, že v najbližších piatich rokoch investuje viac ako 1 miliardu dolárov na prilákanie globálnych vývojárov.


Táto ponuka je súčasťou širšej výpočtovej stratégie spoločnosti, ktorá zahŕňa investície do základného výskumu okolo jej výrobkov na podporu nových technológií, ako je napríklad umelá inteligencia. Spoločnosť tiež uviedla, že svoj hardvér a softvér ľahšie sprístupní svojim zákazníkom a partnerom.

Spoločnosť Huawei oznámila svoj vývojový program pred štyrmi rokmi. Spoločnosť tvrdí, že odvtedy podporila viac ako 1,3 milióna vývojárov, ako aj 14 000 nezávislých dodávateľov softvéru po celom svete.

Podpredseda spoločnosti Huawei, Ken Hu, chce rozšíriť tento program o ďalších päť miliónov vývojárov. Chce tiež pomôcť partnerom „vyvinúť novú generáciu inteligentných aplikácií a riešení“.

Ken Hu prehlásil: „Budúcnosť výpočtovej techniky je obrovský trh, ktorý má hodnotu viac ako 2 bilióny dolárov, pričom určite plánujeme aj naďalej doňho investovať.“

Huawei je v súčasnosti zasiahnutý americko-čínskou obchodnou vojnou. V máji USA zaradila spoločnosť Huawei do svojho takzvaného „zoznamu entít“, čím sa americkým spoločnostiam účinne zabránilo v obchodovaní s čínskym technologickým gigantom. Washington obvinil Huawei z ohrozenia amerických záujmov národnej bezpečnosti a zahraničnej politiky.

Napriek všetkému spoločnosť so sídlom v Shenzhene oznámila, že jej globálny podiel na telekomunikačných zariadení sa v prvej polovici tohto roka zvýšil na 28,1 %. Zostáva tiež pred globálnymi konkurentmi na trhu s 5G, aj vďaka tomu, že oznámila 50 nových komerčných obchodov s mobilnou sieťou 5G.

Britská inflácia klesla na takmer trojročné minimum
Inflácia vo Veľkej Británii v auguste klesla na takmer trojročné minimum, čo ešte viac zmierňuje tlak na Bank of England, aby zvýšila úrokové sadzby. Čítať ďalej
18 | 09 | 2019 | SITA