Gott má strach z infekcie! Pravda o rušení podujatí
18 | 09 | 2019 I Gabriel Matta
V metre aj v uliciach Prahy ešte stále lákajú plagáty s Karlom Gottom (80) na charitatívnu akciu so psíkmi. Vážne chorý spevák však nedorazí. Do poslednej chvíle chcel prísť, ale kvôli liečbe akútnej leukémie sa nakoniec rozhodol neriskovať.

Nie je to pre neho len ďaľšia z mnohých akcií pre dobrú vec, ale tak trochu aj rodinná záležitosť. Od združenia Helppes má totiž fenku, zlatého retrievera Stellu. Napriek tomu musel organizátorom svoju sobotňajšiu účasť odmietnuť. Nechce zbytočne hazardovať so svojím zdravotným stavom a vystavovať svoj oslabený organizmus možnej infekcii.

"Z dôvodu aktuálneho ochorenia nemôže pán Gott vystúpiť v rámci akcie Helppes. Dôvodom je ohrozenie prípadnou infekciou," oznámila spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová (37).

Karel Gott je na tom po zdravotnej stránke zjavne zle! Ruší všetky návštevy: Čo sa stalo?
Stav chorého speváka Karla Gotta sa môže zmeniť zo dňa na deň, čo dobre vedia aj priatelia, ktorí od neho dostali pozvanie na Bertramku. Na prijatie si teda budú musieť nejaký čas počkať, keďže Majstrovi sa podľa všetkého... Čítať ďalej
17 | 09 | 2019 | Ján Prokop


A zatvorené zostávajú i dvere Bertramka. "Mali sme sa vidieť teraz cez víkend, ale bohužiaľ mi volala Ivanka, že to nejde, pretože je Karolovi zle," prezradil Gottov kapelník Pavel Větrovec (70).
Nebezpečenstvo infekcie

Práve aj tie najbanálnejšie infekcie teraz môžu jeho stav fatálne zhoršiť. Podľa dostupnej literatúry imunitu znižuje samotná leukémia, ale aj chemoterapia, pretože v priebehu niekoľkých týždňov výrazne poklesnú biele krvinky v krvi.

"Výrazne narušená obranyschopnosť ľudského organizmu môže viesť k situácii, keď za normálnych okolností málo nebezpečné mikroorganizmy, ktoré bežne osídľujú kožu alebo sa bežne vyskytujú v prostredí okolo nás, sú pôvodcom závažných infekčných komplikácií," varujú autori knihy Akútna lymfoblastická leukémia. Hoci Karel by rád svojich kolegov i fanúšikov videl, chce teraz radšej počkať, až mu bude lepšie.

https://www.hlavnydennik.sk/2019/09/16/karel-gott-sa-od-svojich-fanusikov-dockal-ohromnej-%e2%80%8b%e2%80%8bpomoci/

My mu prajeme skoré uzdravenie.