Cestujúci bojovali so silným vetrom, aby unikli z lietadla plného dymu (VIDEÁ)
17 | 09 | 2019 I Imrich Kovačič

Španielske lietadlo, naplnené hustým dymom, bolo nútené núdzovo pristáť v Barcelone. Evakuácii však bránil silný vietor, ktorý odfúkol nafukovacie šmýkačky pre núdzový výstup z lietadla do vzduchu.





Let číslo VY2118 na trase z Malagy do Barcelony, bol nútený núdzovo pristáť po tom, ako sa situácia na palube lietadla ešte pred riadnym pristátím dramaticky zhoršila. Cestujúci médiám povedali, že kabína sa začala naplňovať dymom asi 20 minút pred samotný pristátím, čo spôsobilo na palube lietadla rozsiahlu paniku. Videá nasnímané vnútri lietadla a na zemi krátko po núdzovom pristátí ilustrujú chaos, v ktorom sa cestujúci ocitli.





V jednom videu cestujúci kráča uličkou medzi sedadlami a sníma ako sa kabína lietadla zapĺňa dym. Výrazne komplikovaná evakuácia je zas zrejmá z dvoch ďalších krátkych videoklipov, ktoré sa objavili krátko po incidente na sociálnych sieťach. Cestujúci sa ocitli v nebezpečnej situácii pri núdzovej evakuácii lietadla naplneného dymom, keďže nafukovacie šmýkačky na núdzových východoch lietadla boli dočasne nedostupné, vplyvom silného vetra, ktorý ich vyniesol do vzduchu.










Cestujúci boli nútení držať nafukovacie šmýkačky vlastnou silou a váhou, aby ostatní cestujúci mohli uniknúť pred dymom valiacim sa z kabíny lietadla. Úrady sa stále snažia zistiť, čo spôsobilo nehodu.