Djokovič chce byť pripravený na ázijské turnaje, Del Potra uvidia diváci v Štokholme a Viedni
14 | 09 | 2019 I SITA

Srbský tenista Novak Djokovič prostredníctvom sociálnej siete twitter oznámil, že návrat na súťažné dvorce plánuje počas tzv. ázijského turné. V týchto dňoch sa zotavuje zo zranenia ramena, pre ktoré musel odstúpiť z osemfinálového zápasu proti Stanovi Wawrinkovi na záverečnom grandslame sezóny US Open. Napriek tomu je naďalej lídrom rebríčka ATP s náskokom 640 bodov pred Rafaelom Nadalom.


Djokovič sa v úvode svojho príspevku na twitteri ospravedlnil fanúšikom za to, že ich niekoľko dní držal v neistote. Následne ich však oboznámil s aktuálnou situáciou. "Strávil som úžasný čas s mojou rodinou a aktívne pracujem na svojom zotavení, aby som bol pripravený na ázijské turnaje. Moje zdravie je vždy hlavná priorita a hneď ako budem pripravený, vrátim sa," skonštatoval 32-ročný rodák z Belehradu.

VOLEJBAL-ME: Víťazstvo nad Španielmi treba potvrdiť, hovorí Michalovič
Slovenskí volejbaloví reprezentanti sa dočkali. Po šiestich rokoch sa radovali z víťazstva na scéne majstrovstiev Európy a tesným triumfom nad Španielmi 3:2 na sety sa priblížili k účasti v osemfinálovej časti turnaja. V zápase síce získali o osem... Čítať ďalej
14 | 09 | 2019 | SITA


Zverenec Mariána Vajdu získal v tomto roku dva grandslamové tituly, pričom najmä jeho finálový súboj s Rogerom Federerom sa zapíše do histórie Wimbledonu. Jeho zápasová bilancia v tejto sezóne je 44 výhier a deväť prehier. Vylepšiť by ju mohol na turnaji v Tokiu a tiež na prestížnom podujatí ATP Masters 1000 v Šanghaji. V Číne bude obhajovať minuloročný titul, keď v piatich dueloch nestratil ani set.

Pozitívnu správu pre svojich fanúšikov priniesol aj Argentínčan Juan Martín Del Potro, ktorý po turnaji v londýnskom Queen's Clube musel absolvovať operáciu kolena. "Som veľmi šťastný, že vám môžem povedať, že budem hrať na turnajoch v Štokholme a vo Viedni. Tieto podujatia sú pre mňa veľmi špeciálne, pretože som ich oba už dokázal vyhrať. Uvidíme sa tam," vyjadril sa rodák z mesta Tandil na sociálnej sieti twitter. Rebríčkové maximum Del Potra je tretie miesto z augusta 2018, ale po sérii zranení je aktuálne až na 71. pozícii.