DAVIS CUP: Slovensko zvíťazilo nad Švajčiarskom 3:1, tretí bod získal Gombos
14 | 09 | 2019 I SITA

Slovenskí tenisti zdolali v stretnutí I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára hráčov Švajčiarska 3:1. Potrebný tretí bod získal v súboji tímových jednotiek Norbert Gombos, ktorý na poslednú chvíľu nahradil Martina Kližana.


V dueli so Švajčiarom Henrim Laaksonenom predviedol dominantný výkon a zvíťazil jednoznačne 6:1, 6:1. Už po štvrtom zápase je zrejmé, že Slovensko si v marci budúceho roka zahrá kvalifikáciu o účasť na záverečnom turnaji Davisovho pohára, ktorý bude hostiť Madrid.

Od začiatku zápasu mal slovenský tenista jednoznačnú prevahu. Na jeho švajčiarskom súperovi sa prejavila únava z náročného programu a aj vďaka dobrému výkonu Norberta Gombosa trval zápas iba 51 minút. Henri Laaksonen sa nezmohol na žiadnu odpoveď a získal iba dva gemy.

Rodák z Galanty zaznamenal jedno z najjednoznačnejších víťazstiev svojej daviscupovej kariéry a celkovo piate. "Som veľmi šťastný, pretože posledné moje zápasy v Davisovom pohári neboli ideálne. Je to pre mňa neskutočný pocit rozhodnúť toto stretnutie," povedal Gombos pre RTVS.

DAVIS CUP: Slovensko je bod od víťazstva, štvorhru ovládli Polášek so Zelenayom
Slovensko vedie v stretnutí I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára nad Švajčiarskom po sobotňajšej štvorhre 2:1 na zápasy. O druhý bod domáceho tímu sa postarali Filip Polášek s Igorom Zelenayom, ktorí zdolali švajčiarsky pár Jerome Kym,... Čítať ďalej
14 | 09 | 2019 | SITA


Konečný výsledok stretnutia I. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára 2019 tenisových reprezentačných družstiev mužov:

SLOVENSKO - ŠVAJČIARSKO 3:1
(13. - 14. septembra, Bratislava, antuka pod otvorenou strechou v AXA aréne NTC)

Sobota - dvojhra:
Norbert Gombos - Henri Laaksonen 6:1, 6:1 za 51 minút

Sobota - štvorhra:
Filip Polášek, Igor Zelenay - Jerome Kym, Henri Laaksonen 6:3, 6:3 za 82 minút

Piatok - dvojhry:
Andrej Martin - Henri Laaksonen 6:2, 4:6, 7:5 za 131 minút
Martin Kližan - Sandro Ehrat 2:6, 6:7 (7) za 90 minút