Ruska s kľudom prechádza pri vybuchujúcich mínach, pri teste nového ochranného obleku (VIDEO)
13 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Ruský výrobca taktického výstroja ukázal svoje najmodernejšie brnenie tým, že nechal ženu prejsť po simulovanom bojisku, kde jej pod nohami vybuchovali míny a šľahali na ňu plamene.


Zdá sa, že výstroj odviedol svoju prácu, pretože Ruska Viktória Kolesniková, ktorá bola oblečená v bojovom obleku od hlavy až po päty, sa nezdala byť ani trochu znepokojená chaosom a výbuchmi okolo nej.

Pred strachom sa nezastavila a hrdinsky pokračovala ďalej, až kým nedošla na koniec bojiska, kde si mohla zložiť masku. Jediné čo sa Kolesnikovej stalo, bolo pár škvŕn na tvári, ktoré jej zostali po výbuchu.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=37&v=fVHWp899yD4

Nadšená Kolesniková pri rozhovore s novinármi uviedla, že pri nebezpečných kúskoch, ako je tento, dostáva jedinečné emócie a adrenalín.

„Prechádzať sa v ohni je úžasný pocit. Je to skutočne nádherné," ďalej prehlásila.

Kolesniková je profesionálna kaskadérka, avšak teraz sa jej úloha nepodobala na jej prácu, keďže šlo o skutočné nebezpečenstvo. Sergej Kitov, vedúci vývojového tímu v TsNIITochMash prehlásil, že chôdza bola demonštráciou modernej aramidovej tkaniny, ktorá je vytvorená tak, aby odolala kinetickým hrozbám a ohňu.

Ruptly


Dizajnér obleku uviedol, že táto taktická výstroj je už dosť silná na to, aby sa dokonca vysporiadala aj s nábojmi, ale stále pracujú na vylepšeniach. Aktuálne sa výrobcovia usilujú, aby výstroj odolala 30 sekundám v nepretržitej explózií, zo súčasných 15 sekúnd. Firma dúfa, že do roku 2020 bude tento produkt úplne hotový, aby sa mohol začať predávať v rámci programu Ratnik.

"Naše ženy sú bojovníčky a neboja sa čeliť akémukoľvek nebezpečenstvu,“ dodal na záver Kitov.

Marek Molnár: Spojené štáty by mali viac investovať do vedy a výskumu, inak hrozí, že Čína bude svetovým lídrom v tomto odvetví
Čínska hospodárska stratégia nie je žiadnym tajomstvom. V blízkej dobe bude Peking rásť v ekonomike krajiny prostredníctvom výroby a vývozu lacného, ​​celosvetovo konkurencieschopného tovaru. Z dlhodobého hľadiska vybuduje kapitál, infraštruktúru a... Čítať ďalej
13 | 09 | 2019 | Marek Molnár