William a Kate: Riskantná cesta do Pakistanu! V paláci zavládli obavy
10 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Princ William a vojvodkyňa Kate sú odhodlaní podstúpiť na jeseň nevídaný risk. Vydajú sa totiž na zahraničnú cestu do Pakistanu. V kráľovskom paláci už dopredu rastie napätie, že sa tam následník trónu s manželkou ocitnú v priamom ohrození života.


Celý svet je v očakávaní pri prvej ceste do zahraničná princa Harryho a vojvodkyni Meghan od narodenia potomka, na jeseň sa však do cudziny chystá aj budúci kráľ William s manželkou Kate. Vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge majú namierené do búrlivého Pakistanu, preto panujú v paláci veľké obavy o ich život.

Podľa zistení nedeľníka Mail on Sunday preto Briti vyšlú v predstihu špeciálny policajný tím, ktorý má vykonať prieskum terénu. Teroristom sa tu totiž v minulosti podarilo zabiť prominentné osoby vrátane tunajšej premiérky.

"Je tam jednoducho príliš veľa ľudí a príležitostí, aby sa niečo stalo," vysvetľuje zdroj listu z okolia kráľovskej rodiny. Najväčšie obavy panujú, že by sa medzi davy, ktoré sa dostanú do blízkosti páru, mohol skrývať samovražedný atentátnik.

Úlohou tajných policajtov bude prezrieť ich trasy, miesta oficiálnych podujatí, letiská a ďalšie lokácie, ktoré predstavujú potenciálne riziko. Destináciu, ktorú William a Kate navštívia, majú navyše zostať do poslednej možnej chvíle v utajení.

Podobné opatrenia v súvislosti s kráľovskou návštevou už v Pakistane zažili. V roku 2006 sem totiž zavítali princ Charles s vojvodkyňou Camillou.

Kritika z každej strany, Kate a William zasadili pod pásový úder. Meghan si z toho ťažkú hlavu nerobí!
Kritika princa Harryho a jeho americkej manželky Meghan kvôli súkromnými letom ďalej pokračuje, experti vrtajú do páru na každom kroku. Reakcia vojvodkyne ale pravdepodobne veľa ľudí zaskočí. Čítať ďalej
25 | 08 | 2019 | Ján Prokop