"Už som presvedčený na 150 percent o sile dôkazov", tvrdí Šanta po Tóthovej výpovedi
10 | 09 | 2019 I TASR

Špeciálny prokurátor Ján Šanta nemá pochybnosti o dôkazoch voči Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi v kauze televíznych zmeniek.


Špeciálny prokurátor Ján Šanta po pondelkovej výpovedi svedka Petra Tótha, vyhlásil, že keď 19. marca podával obžalobu, tak o sile argumentov a dôkazov bol presvedčený na 100 percent.

"Teraz po výsluchu tohto svedka som presvedčený na 150 percent," povedal Šanta počas veľkého procesu s Marianom Kočnerom a Pavlom Ruskom v kauze televíznych zmeniek.

Po dnešných výpovediach bývalej riaditeľky Markízy Zuzany Ťapákovej a súčasného riaditeľa Matthiasa Setteleho je Šanta presvedčený, že ich výpovede potvrdili tvrdenia obžaloby o tom, že žiadne zmenky z roku 2000 neexistovali.

"Obidvaja konatelia vypovedali, že nemajú žiadne takéto vedomosti napriek tomu, že prešli účtovníctvo Markízy a teda, že sa o zmenkách dozvedeli až po roku 2016."

Šanta zopakoval, že je zvláštny argument, keď zmenky v hodnote 69 miliónov eur nie sú zaznamenané v účtovníctve.

Obžalovaní Kočner a Rusko podľa obžaloby prokurátora „po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Aghom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Kočner je obvinený aj z objednávky vraždy Jána Kuciaka a Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Silvie Volzovej.

PROCES S KOČNEROM: Šéf Markízy Settele považuje miliónové zmenky za falzifikát
Súčasný generálny riaditeľ televízie Markíza Matthias Settele je presvedčený, že miliónové zmenky, ktorých vyplatenia sa domáhal podnikateľ Marian K., sú falzifikátom. Uviedol to dnes pred senátom Špecializovaného trestného súdu. Settele podľa... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | SITA