„Sila je jednou z našich metód“, tvrdí maskovaný demonštrant z Hongkongu (VIDEO)
10 | 09 | 2019 I Marek Molnár

Maskovaní demonštranti v Hongkongu sú veľmi organizovaní a neváhajú použiť silu proti polícii alebo cudziemu majetku, toto všetko dokazujú videozáznamy z hongkonských pouličných demonštrácií.


Video, ktoré v nedeľu natočila tlačová agentúra Ruptly, ukazuje demonštrantov v čiernych maskách, ako sa pripravujú na konfrontáciu s políciou. Rozbíjajú tiež okná a zabarikádovali vchod do jednej zo staníc metra MTR.

"Použitie sily je jednou z našich metód, aj vďaka nej sa chránime pri proteste," prehlásil jeden z maskovaných demonštrantov.

Polícia používa len násilie, zatiaľ čo „demonštranti násilie nevyužívajú, používajú iba silu, aby sa chránili,“ ďalej dodal maskovaný demonštrant.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=47&v=iBH_NAiCLb8

Video z nedeľných protestov ukázalo, že demonštranti hádžu predmety na políciu, ktorí následne odpovedajú slzným plynom.

Približne sto demonštrantov, malo na sebe tmavé oblečenie a plynové masky, pričom vyzerali skutočne organizovane a pohybovali sa v menších skupinách.

Protesty v Hongkongu začali koncom marca, keď sa podal návrh zákona, ktorý by umožnil vydávanie ľudí do Číny.

Polícia reaguje na násilie už 14 týždňov vodnými delami, gumovými guľkami a slzným plynom, pričom už bolo zatknutých niekoľko osôb.

GLOBAL TIMES: USA nikdy „neoslobodia“ Hongkong, iba destabilizujú Čínu
Nedeľná masová demonštrácia bola zameraná na nátlak USA, aby prijali Hongkonský zákon o ľudských právach a aby v nej vládla demokracia. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Marek Molnár