PROCES S KOČNEROM: Boli to chaotické časy, nerada na Kočnera spomínam, tvrdí Ťapáková
10 | 09 | 2019 I Aneta Leitmanová

Pokračuje proces v prípade možného falšvania zmeniek voči televízii Markíza. Pred senát ako svedkyňa sa postavila exriaditeľka televízie Markíza Zuzana Ťapáková.


Exriaditeľka Markízy Zuzana Ťapáková: "O zmenkách som nemala žiadnu vedomosť a počas môjho riaditeľovania som nič také nevidela ani nenašla."

Ťapáková je zaskočená, keď ju prokurátor vyzve k úvodnému monológu k téme. Po pár vypovedaných vetách opäť povie: "Myslela som si, že sa ma budete pýtať vy?" Prokurátor Ján Šanta sa začína pýtať Ťapákovej otázky.

"Nie som veľmi šťastná, že tu som a musím vypovedať," prizná Ťapáková. Zároveň uviedla, že na obdobie v markíze spomína v dobrom.

Ťapáková pred súdom priznala, že sa ešte aj v súčasnosti "sporadicky" stretáva s Pavlom Ruskom. "Počas vašich rozhovorov sa pán Rusko nezmienil o záväzkoch Markízy napríklad z roku 2000?" opýtal sa prokurátor svedkyne.

Ťapáková si nepamätá, že by sa jej Rusko s niečim podobným zdôveril.




Ťapáková uviedla, že prvýkrát sa o zmenkách dozvedela až v roku 2017.







Ťapáková spomína na časy kauzy Gamatex, keď mali kočnerovci okupovať priestory Markízy.

"S pánom Kočnerom sme sa stretli za nepríjemných okolností, pri jeho príchode do Markízy. Bol sprevádzaný hrubou silou a bolo to asi moje jediné stretnutie, kde došlo ku komunikácii. Nerada naňho spomínam." dodala Ťapáková zatiaľ, čo jej výpoveď sústredene pozoruje samotný Kočner.

Ťapáková: "Časy kauzy Gamatex boli veľmi chaotické."

Marian Kočner sa o niečom rozprával so svojim právnym zástupcom Michalom Mandzákom. Kočner s právnikom sa usmejú a ďalej sledujú proces.

Michal Mandzák sa svedkyne opýtal či vie, aký je rozdiel medzi tzv. "veľkou" a "malou" Markízou. Ťapáková vysvetľuje, že prvý pojem označuje samotnú televíziu Markíza a "veľkou" je myslená Slovenská televízna spoločnosť, ktorá poskytovala licenciu.

Marian Kočner sa začal Ťapákovej pýtať otázky. "Považujem vás za veľkú odborníčku," povedal obžalovaný, za čo ho zahriakol predseda senátu Emil Klemanič. "Máte klásť otázky, nie komentovať," povedal.

"Ak, mám položiť otázku, musím povedať k tomu aspoň tri vety," argumentuje Kočner.

Kočner sa pýta Ťapákovej na vtedajšie vedenie spoločnosti CME a na Adriana Sarbua. Kočnera zaujímalo, či vie, že bol trestne stíhaný.

Lipšic: Tóthova výpoveď výrazným spôsobom posilnila pozíciu obžaloby
Pondelková výpoveď bývalého novinára a exsiskára Petra Tótha pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) výrazným spôsobom posilnila pozíciu obžaloby. Myslí si to obhajca televízie Markíza Daniel Lipšic. Obhajca obžalovaného Marek Para... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | TASR


"Nesledovala som to potom, mala som dosť osobných problémov," povedala svedkyňa.

"Neodpovedali ste mi na otázku," tlačí na svedkyňu Kočner.

"Ale odpovedala," opäť Kočnera zahriakne šéf senátu Klemanič.

"Nechápem ako toto súvisí so zmenkami," reaguje svedkyňa na Kočnerovu "kanonádu" otázok.

Proces sledujeme aj dnes a budeme vás informovať v hodinových intervaloch.