Podľa Čaputovej má Šefčovič všetky predpoklady, aby funkciu zvládol
10 | 09 | 2019 I SITA

Maroš Šefčovič má dlhoročné skúsenosti a všetky predpoklady, aby zvládol funkciu podpredsedu Európskej komisie pre medziinštitucionálne vzťahy. Uvádza sa to v stanovisku prezidentky Zuzany Čaputovej, ktoré agentúre SITA poskytol jej hovorca Martin Strižinec. Hlava štátu Šefčovičovi zablahoželala a zaželala mu veľa úspechov.


Rozhodnutie designovanej predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyen, ktorá počíta s Marošom Šefčovičom ako podpredsedom Európskej komisie pre inštitucionálne vzťahy a strategický výhľad, oceňuje premiér Peter Pellegrini.

“Som presvedčený, že Maroš Šefčovič sa bude venovať agende, s ktorou má skúsenosť zo svojho pôsobenia v Európskej komisii. Priniesol vtedy konkrétne výsledky a pristupoval mimoriadne zodpovedne k finančným prostriedkom európskych daňových poplatníkov. Blahoželám mu k tejto nominácii a prajem mu úspešné funkčné obdobie v prospech Únie i Slovenskej republiky," uviedol Pellegrini. Stanovisko poskytol tlačový odbor predsedu vlády.

"Oceňujem, že SR v Európskej komisii obhájila podpredsednícky post", vyhlásil Pellegrini
Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) oceňuje, že Slovensko tretíkrát obhájilo post podpredsedu Európskej komisie. Zároveň zagratuloval Marošovi Šefčovičovi, ktorý bude v budúcej Európskej komisii (EK) v období rokov 2019 - 2024 podpredsedom pre... Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | TASR


Maroš Šefčovič by mal byť v novej Európskej komisii podpredsedom pre medziinštitucionálne vzťahy a strategický výhľad. Oznámila to dnes predsedníčka Komisie Ursula von der Leyen. Šefčoviča podobne ako ďalších 25 navrhnutých komisárok a komisárov čaká vypočúvanie pred Európskym parlamentom.

Ak poslanci za Komisiu ako celok zahlasujú, exekutíva pod vedením von der Leyen sa ujme mandátu 1. novembra. Maroš Šefčovič bol v Komisii Josého Manuela Barrosa komisárom pre vzdelávanie, odbornú prípravu, kultúru a mládež. Podpredsedom Európskej komisie pre medziinštitucionálne vzťahy a administratívne záležitosti bol v rokoch 2010 - 2014. Tretí raz (2014 - 2019) sa stal podpredsedom EK vedenej Jeanom-Claudom Junckerom zodpovedným za Energetickú úniu.