KOČNER SA PÝTAL NA "HRUBÚ SILU": "Koľko nás tam bolo?" Pre Ťapákovú to bolo "veľmi nepríjemné"
10 | 09 | 2019 I Peter Bachan

Výsluch Ťapákovej sa snažil Kočner využiť naplno.


K téme čítajte viac:

PROCES S KOČNEROM: Boli to chaotické časy, nerada na Kočnera spomínam, tvrdí Ťapáková
Pokračuje proces v prípade možného falšvania zmeniek voči televízii Markíza. Pred senát ako svedkyňa sa postavila exriaditeľka televízie Markíza Zuzana Ťapáková. Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | Aneta Leitmanová


Kočner sa pýtal Ťapákovej, či je podľa nej normálne, keď si televízia v roku 2017 mala objednať reklamu za státisíce PR u externej agentúry. „Ja som v roku 2017 ani v roku 2018 som nebola v TV Markíza," reagovala Ťapáková.

„Povedali ste, že zmena obchodnej politiky spočívala v tom, že sa zmenili podmienky voči reklamným agentúram. Bolo to z rozhodnutia CME. Akým spôsobom sa zmenili podmienky voči mediálnym agentúram?" pýta sa ďalej Kočner.

„Viac sa išlo na klientov, menej na agentúry, menili sa nastavenia objemov, percentuálnych ziskov, je to veľké množstvo, nebudem robiť prednášku o marketingu," odpovedá Ťapáková.

„Povedali ste, že náš príchod sprevádzala hrubá sila. Koľko nás tam bolo, môžete špecifikovať?" hovorí Kočner.

„Neviem, koľko vás tam bolo, pamätám si vás, pána Agha, pána Čongrádyho a potom ozbrojených mužov," odpovedá Ťapáková. Pre ňu mala byť situácia "veľmi nepríjemná", keďže ozbrojení muži na ňu mali čakať, keď vystupovala z auta pri príchode do televízie.

"Existujú z toho zábery, fotografický materiál," dodáva Ťapáková. Zároveň prezradila, že novým generálnym riaditeľom mal byť práve Čongrády, ktorý bol podľa jej slov taktiež ozbrojený. Na Pohanku sa nepamätá.

Komunikácia so Sylviou Volzovou bola podľa Ťapákovej "náročná", keďže sa nevyznala do televízie. Podľa nej bola "spokojná", lebo to fungovalo "úžasne".

Ťapáková povedala, že Volzová mala podľa nej bližší vzťah s Čongrádym, ale viac povedať nevedela.

„Bezpečnostná služba, ktorá vás vítala na parkovisku, bola tá istá, ktorá bola zazmluvnená s Markízou?" pýta sa Kočner.

„To vám neviem povedať," reaguje Ťapáková. "Kočner sa snaží navodiť dojem, že on ozbrojených mužov nepriviedol, iba bezpečnostná služba Markízy začala pracovať preňho," dodala.

Ťapákovej následne kládol otázky Daniel Lipšic. Pýta sa na Jána Kováčika a aj na to, či by záväzok, teda zmenky, ovplyvnili predaj Markízy. „Áno, negatívne," odpovedá Ťapáková.

Sudca Buvala sa pýtal aj na to, ako vtedy v Markíze vnímali kauzu Gamatex, a kto chcel ovládnuť televíziu. „Vnímali sme to tak, že pán Kočner. Iba on, tak sme to vnímali," hovorí exriaditeľka.

Na konci výpovede sa Kočner krátko vyjadril k svedectvu Ťapákovej v takom štýle, ako aj Pavol Rusko. Obaja sa snažia navodiť pravdivosť ich teórie, že Ťapáková nemusela o vedieť o zmenkách, keďže informácie z účtovníctva išli mimo nej.

Aktuálne je prestávka, o ďalšom priebehu vás budeme informovať.

KOČNEROVA VÝPOVEĎ: "Mňa keď neodsúdia, tak tu bude asi revolúcia". Prečítajte si to najdôležitejšie
Marian Kočner dnes pred senátom v Justičnom paláci v Bratislave vypovedal k zmenkám televízie Markíza. Jeho výpoveď ale viac odhaľuje reálie slovenskej politiky na prelome tisícročí, než ozrejmuje pôvod zmeniek. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Peter Bachan