Bugár predpokladá, že Šefčovič bude v pozícii podpredsedu EK úspešný
10 | 09 | 2019 I TASR

Podpredseda Národnej rady SR Béla Bugár (Most-Híd) predpokladá, že Maroš Šefčovič sa úlohy podpredsedu Európskej komisie (EK) pre medziinštitucionálne vzťahy zhostí úspešne a z nového postu vyťaží maximum.


"Samotná úloha pre pána komisára nie je nová, ale staronová, disponuje potrebnými skúsenosťami. Okrem toho, okruh úloh ponúka priestor na to, aby sa zviditeľnil rovnako ako v predchádzajúcom období v oblasti energetiky," uviedol Bugár.

Slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič bude v budúcej Európskej komisii (EK) v období 2019 - 2024 podpredsedom pre medziinštitucionálne vzťahy. Oficiálne bude zodpovedať za tematický okruh s názvom Medziinštitucionálne vzťahy a prognózovanie.

Podobne ako v doterajšej Komisii pod vedením Jeana-Clauda Junckera bude spolupracovať s viacerými eurokomisármi, zároveň však bude zodpovedný za svoju vlastnú agendu.

"Slovensko ako predseda OBSE podporuje územnú celistvosť Gruzínska", tvrdí Lajčák
Slovensko, ktoré v súčasnosti predsedá Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), podporuje nezávislosť a územnú celistvosť Gruzínska v jeho medzinárodne uznaných hraniciach. Čítať ďalej
10 | 09 | 2019 | SITA